Emre Karataş’ın kaleminden; Vaktidir…

Trend Yayınevi Genel Yayın Koordinatörü olarak görev yapan Emre Karataş, son dönemde sosyal medyayı yoğun olarak kullanan ve sıkı takipçi kitlesine sahip yazarlar arasında bulunuyor.

11 Eylül 2016 Pazar 20:24
Emre Karataş’ın kaleminden; Vaktidir…






Emre Karataş’ın kaleminden; Vaktidir…

‘Çünkü dilin dökemeyeceğini göz akıtır’ diyen Emre Karataş, son dönemde söz yazmanın söylemek kadar yalın olabileceğini anlatan genç kuşak kalemlerden. Trend Yayınevi Genel Yayın Koordinatörü olarak görev yapan Emre Karataş, son dönemde sosyal medyayı yoğun olarak kullanan ve sıkı takipçi kitlesine sahip yazarlar arasında bulunuyor.

Vaktidir şiir tadında yazıların harmanlandığı bir kitap olarak karşımıza çıkıyor. Yazarın iç sesini bazen isyana, bazen hüzne bürüyen kelimeler anlık ruh hali geçişlerimizi iyi kavramış.
Aşka adanmış sözler, bazen iklimin ruhuna, bazen kelimelerin tınısına bürünmüş. Bu yüzden Emre Karataş’ı şair ruhlu yazar olarak veya şiir gibi söz dizeleri yazan adam olarak görmek mümkün. Ancak belli bir edebi akımdan ya da yenilikçi bir yanından söz etmek neredeyse imkansız. Sosyal medyada genel geçer kaynağı belirsiz fotoğraflar üzerine yazılmış tümceler, özellikle Facebook'ta yoğun olarak paylaşılıyor.
Emre Karataş’ın Sosyal Medya’da yüz binlerce kez paylaşılan sözlerini görsel değeri yüksek fotoğraflarla süsleyen hayranları, onun cümlelerinde aşklarını, umutlarını, yitik duygularını, çocukluk aşklarını hissettiklerini söylüyor.
Aşk ve Nefreti, Kin ve merhameti mısralarında yoğun olarak kullanan Emre Karataş,  yakaladığı duygusal çelişkileri motif olarak ustaca kullanabiliyor. Bu içsel döngü bazen melankoli, bazen kavuşma sevinci hissi uyandırabiliyor.
198 sayfalık kitabı kitaptr.com adresinden bulabilirsiniz. Kitabın satış fiyatı 12 TL


OKURA NOT: : Emre Karataş sadece sosyal medyayı yoğun olarak kullanan fenomen isim. Hakkında biyografik bilgi bulunmamaktadır. Kitabında çoğu söz, Facebook ve Twitter’da yıllardır anonim olarak dolaşmaktadır. Kitabın edebi yönünden daha çok sosyal medya ve ticari değeri öne çıkmaktadır. Çoğu dize sırf kitaba girsin diye zorlanarak türetilmiş hissi uyandırıyor.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.