Eski evlerin temellerinden çıkan taşlardan amfi tiyatro kurdu

ZONGULDAK'ın Çaycuma İlçesi Belediye Başkanı CHP'li Bülent Kantarcı, eski ahşap evlerin temellerinden çıkan büyük taşlardan mini amfi tiyatro kurdu. Geçen yıl 30 Mart'da Belediye Başkanı seçilmeden önce müteahhitlik...

29 Ocak 2015 Perşembe 12:16
Eski evlerin temellerinden çıkan taşlardan amfi tiyatro kurdu






ZONGULDAK'ın Çaycuma İlçesi Belediye Başkanı CHP'li Bülent Kantarcı, eski ahşap evlerin temellerinden çıkan büyük taşlardan mini amfi tiyatro kurdu.
Geçen yıl 30 Mart'da Belediye Başkanı seçilmeden önce müteahhitlik yapan Bülent Kantarcı, inşaat yaptığı dönemlerde özellikle Çomranlı Köyü'nde yıkılıp yeniden yapılan eski ahşap evlerin temellerinden çıkan büyük taşları topladı. Kantarcı, bazıları 100 yıllık olduğu tahmin edilen taşlarla, Filyos Çayı'nın kenarında kendisine ait arazide mini amfi tiyatro kurdu.
Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, eski ve tarihi taşlara meraklı olduğunu belirterek, "Bu taşlarla amfi tiyatro yaptık. Dizilişi itibarıyla eski antik tiyatro görünümünden çok fazla bir farkı yok. Görenler, 'Burada acaba antik bir yerleşim mi var?' diye de soruyor. Halbuki burası Filyos Çayı'nın kenarında kumluk-çakıllık bir alandı. Küçücük bir dokunuşla nasıl şekil değiştirildiğini insanlar görünce şaşırmış oluyorlar" dedi.
Tarihi olarak değerlendirdiği taşları kırıp içinde altın arayanların olduğunu ifade eden Başkan Kantarcı, "Bunları kırıp taşların içinde hazine arayanlar var. Bu derecede 'ahmak' diyebileceğim taşın içinde altın arayabilen insanlar var. Oysa bu kültür mirasının korunması, gelecek kuşaklara aktarılması gerekiyor" diye konuştu.
Başkan Kantarcı, söz konusu alanda köy ürünleri satış merkezi kurup, gelen insanlara amfi tiyatroyu açarak çeşitli etkinlikler düzenlemeyi planladıklarını söyledi.
Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü yetkilileri ise söz konusu taşların eski olmakla birlikte tarihi özelliğinin bulunmadığını söylediler.

FOTOĞRAFLI
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.