Bedelli Askerlik için Erdoğan'dan TSK uyarısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bedelli Askerlik konusunda Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ölçülerinin de dikkate alınması gerektiğini söyledi.

19 Kasım 2014 Çarşamba 13:04
Bedelli Askerlik için Erdoğan'dan TSK uyarısı






Bedelli Askerlik için Erdoğan'dan TSK uyarısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bedelli Askerlik konusunda Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ölçülerinin de dikkate alınması gerektiğini söyledi.  Erdoğan 'Bu aşamada ne TSK bir görüş belirtmiştir ne de hükümet böyle bir karar vermiştir' dedi .
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Uzun süredir emek verdiğimiz Afrika'ya açılım politikasını başarı ile tamamladık. Artık yeni bir anlayışa geçmiş bulunuyoruz. Bugün 39 Afrika ülkesinde büyükelçiliğimiz bulunuyor. Afrikalı doslarımızın da  işbirliğini geliştirmek konusunda kararlı olduğunu görüyoruz.

ÇÖZÜM SÜRECİ SON DURUM

Uygulama aslolandır, 6-7 Ekim olaylarından sonra mevcut gelişmeler sözde değil özde olmalıdır. Temennim odur ki burada silahsızlanma için atılan adımlar ülkemizde vatandaşlarımızın çözüm sürecinden beklentileri açısından önemlidir. Şu anda bu konuda atılacak adımları hassasiyetle takip ediyoruz. Hükümetimizin girişimlerini izliyoruz.

BEDELLİ ASKERLİK İÇİN KRİTİK UYARI

Bedelli askerlikle ilgili ben başbakanlığım döneminde hükümetin düşüncelerini söylemiştik. Şu an yine artıları ve eksileri var. Nedense birileri zaman zaman çıkıp kaşıyorlar, bunlar doğru yaklaşım tarzı değil. Bu kanaat TSK'nın da ihtiyacını göz ardı ederek değil, değerlendirmeye alarak karar verilir. Bu bakımdan şu anda böyle bir kararı ne hükümet vermiştir ne de TSK'nın kanaati açıklanmıştır.

BÖCEK İDDİANAMESİ

Güzel söylediniz, iddianame dediniz. Bu iddianamenin yargı sürecinde altından neler çıkacka bunu hep birlikte göreceğiz. Sizlerin de ifade ettiği gibi şuanda ortada olan vaka neyse, paralel devlet yapılanması olarak, ulusal güvenliğimizi tehdit eden bu yapının nerelere sızdığını, ne tür faaliyetler gösterdiğini, bunun pensilvanya ayağının olmaması gibi bir şey olmaması söz konusu değildir. Bundan dolayı da bizler MGK sonuç basın bildirisinde bunu açıkladık. Şu anda hükümetimiz de bu tavsiye kararı üzerinde çalışmasını yürütüyor. Onlarda kısa süre içinde nihai kararlarını açıklayacaklardır.
Son Güncelleme: 19.11.2014 13:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.