DAVUTOĞLU: TÜRKİYE, ÜRDÜN, SURİYE VE LÜBNAN ARASINDA SERBEST TİCARET BÖLGESİ KURACAĞIZ (3)

'PROVOKASYONLARA KARŞI HER TÜRLÜ TEDBİRİ ALDIK' Başbakan Ahmet Davutoğlu, Hatay'da AK Parti'nin il kongresindeki konuşmasının ilk bölümünde  çözüm süreci ve Cizre'de dün meydana gelen olaylara değindi. "Çözüm...

28 Aralık 2014 Pazar 14:44
DAVUTOĞLU: TÜRKİYE, ÜRDÜN, SURİYE VE LÜBNAN ARASINDA SERBEST TİCARET BÖLGESİ KURACAĞIZ (3)






'PROVOKASYONLARA KARŞI HER TÜRLÜ TEDBİRİ ALDIK'
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Hatay'da AK Parti'nin il kongresindeki konuşmasının ilk bölümünde  çözüm süreci ve Cizre'de dün meydana gelen olaylara değindi. "Çözüm sürecini her ne surette olursa olsun inşallah başarıya götüreceğiz" diyen Davutoğlu, şunları söyledi:
"Konya'da Filistin lideri, Hamas lideri Halid Meşal'la birlikteydik. Dedi ki 'Mescid-i Aksa'ya, Kudüs'e sahip çıkın.' Kim karşımıza dikilirse dikilsin kim kumpas kurarsa kursun bu al bayrağı dünyanın her yerinde dalgalandıracağız. İşte biz 'Milli birlik ve beraberlik' derken, 'Çözüm süreci' derken birlik içinde kesvet, kesvet içinde dirliği kastediyoruz. İstiyoruz ki ülkemizin her bir vatandaşı konuştuğu anadiliyle, yaşadığı kültürüyle, saygıya her zaman layıktır layık olacak. Kaderdaşlığımız daim olacak, herkes eşit vatandaşlık hakkından istifade edecek. Birileri bu ülke vatandaşları arasına Türk, Kürt, Sünni, Alevi ayrımı getirirse onun karşısında AK Parti olarak dimdik durmaya hazır mıyız? İşte biz bunun için 'Çözüm süreci' dedik. Suriye'deki mazlumlara yardım için giden MİT TIR'larına operasyon yapma zilleti gösteren herkes hesap verecek. Biz 'Çözüm süreci' derken dün yine Cizre'de birileri provokasyona kalkıştı. Buradan bir kez daha, barış ve kardeşlik diyarı Hatay'dan bütün ülkemize sesleniyorum. Bu ülkede kim böyle provokatif eylemlerle kardeşliğimizi zuhura uğratmaya kalkarsa onun karşısında Amanos Dağı gibi dimdik duracağız. Çözüm sürecini her ne surette olursa olsun inşallah başarıya götüreceğiz. Bu provokasyonlara karşı her türlü tedbiri aldık, almaya devam edeceğiz."
Konuşması sık sık sloganlarla kesilen Davutoğlu, gençlerin attığı 'Türk Kürt kardeştir, ayrım yapan kalleştir' sloganı için, "En güzel slogan bu. Bu sloganı biz Tunceli'de, Erzurum'da, Van'da da duyduk. Türk Kürt Kardeştir ayrım yapan kalleştir. Aynı şekilde Alevi Sünni kardeştir, ayrım yapan kalleştir. AK Parti farkı bu" diye konuştu.
CUMHURBAŞKANIMIZA TUZAK KURDULAR
Konuşmasında 17- 25 Aralık operasyonlarına da değine Davutoğlu şöyle devam etti:
"Biz Erzurum'da konuştuğumuzda da aynı şiarı dile getiririz milli kardeşlik ve barış anlamında, Vanda'da, Balıkesir'de de Edirne'de, Hatay'da da aynı sözü, aynı dili kullanırız. Bu, kardeşlik, muhabbet dilidir. Allah biz bu muhabbetten ayırmasın. Aramıza fitne sokmak isteyen kim olursa olsun, ister Pensilvanya'dan, ister başka ülkelerden, isterse bu ülkenin içine girmiş işbirlikçilerden olsun onlara fırsat vermeyeceğiz. Şimdi, birinci ilkemiz milli birlikse, birlik içinde kesvet, kesvet içinde birlik ise, ikinci ilkemiz milli iradedir. Milli irade, milli irade, milli irade. Niye 'Milli irade' diyoruz biliyor musunuz? Türkiye'de iki meclis var tarihe geçmiş. Birisi, 23 Nisan 1920'de Ankara'da kurulan meclis. İstiklalimizi teminat altına alıp istiklal ordularını İzmir'e yürüten meclis. İşte o meclis, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu meclisidir. Bir de Hatay Meclisi var. 2 Eylül 1938'de bağımsızlığına kavuşan, 23 Temmuz 1939'da Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne milli iradeyle katılma kararı alan Hatay Meclisi. Allah, Hatay Meclisi'nde olan, bu karara katılan bütün büyüklerimize rahmet eylesin. Aslında 27 Mayıs, 12 Eylül askeri müdahaleleri gibi, 28 Şubat postmodern darbesi gibi geçtiğimiz yıla içinde de 12 yıl bu millete hizmet etmiş Ak Parti kadrolarına ve o zaman Başbakan olan Sayın Cumhurbaşkanımıza karşı bir darbe teşebbüs oldu. Bu komployu kurmaya kalkanlar biliyorlardı ki 2015 Haziran'ın da kritik bir seçim var. Yine biliyorlardı ki, 2014 içinde o yola giden iki kritik daha seçim vardı, mahalli seçim ve cumhurbaşkanlığı seçimi. Şöyle düşündüler, şöyle hesap ettiler. 'Eğer AK Parti şimdi durdurulamazsa bir daha durdurulamaz.' Hazırlıklara başladılar. Tam Türkiye ekonomisi zirveyi yakalamışken, Türkiye'de büyük bir ümit varken, faizler yüzde 5'e inmişken, enflasyon düşüş trendiyken, birçok önemli proje, dünyanın en büyük havaalanı projesi devreye girerken gezi provokasyonlarını başlattılar, 2013 Haziran Ayı. Ve gezi provokasyonlarıyla vatandaşlarımızı tahrik ederek milli iradeyle iş başına gelen AK Parti kadrolarını bu iradenin dışında mahkum etmeye kalktılar. Başaramadılar, başaramayacaklar. Ondan sonra, o hamle başarısız olunca bu sefer 17-25 Aralık kumpaslarıyla, bu paralel çetenin ihanetleriyle Ak Parti'ye ve başta Cumhurbaşkanımıza olmak üzere AK Parti kadrolarına karşı tuzak kurdular. O zaman biz dedik ki 'Onların tuzakları varsa bizim de Rabbimiz ve milletimiz var.' Ve ilahi takdir bir kez daha tecelli etti. Beklediler ve istediler ki o dönemde biz geri adım atalım, kararsız davranalım veya AK Parti kadroları içinde birtakım fitne odakları işlesin. AK Parti kadrolarını tanımamışlar. AK Parti birliğin ve beraberliğin, vefanın partisidir. Nitekim öyle bir birlik ve beraberlik gösterdik ki aynı Hatay'da gördüğümüz birlik ve beraberlik gibi onlara karşı direndik."
"KILIÇDAROĞLU SEN NİYE ADAY OLMADIN"
AK Parti'nin Türkiye'nin her yerinde siyaset yapan yegane parti olduğunu belirten Davutoğlu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik olarak da şöyle konuştu:
"Bazı partiler doğuda var, batıda ve iç Anadolu da yok. Bazılar batıda, sahilde var, iç Anadolu ve doğuda yok. Türkiye'nin her yerinde siyaset yapabilen tek parti AK Parti. Türkiye'de milli iradenin teminatı olan yegane parti AK Parti'dir. İşte onun için milletimiz fark etti. Milli iradeyi temsil eden milletimiz kendi geleceğinin AK Parti de olduğunu fark etti, kendi kaderiyle AK Parti kadroları arasındaki bu mutlak ittifakı fark etti ve 30 Mart'ta, sonrada 10 Ağustos'ta öyle bir şamar vurdu ki bu tuzak kuranlara halen kendilerine gelemiyorlar. Kılıçdaroğlu diyor ki, hani hepsi bir araya gelip bir çatı aday buldular ya. Şimdi Kılıçdaroğlu aylar sonra diyor ki 'Ekmeleddin İhsanoğlu başaramadı çünkü millet onu tanımıyordu.' Sen peki bunu bilmiyor muydun? Milletin tanımadığı birini nasıl aday gösterdin, niye kendin çıkmaya cesaret edemedin? Öyle bir şamar yediler ki 10 Ağustos'ta halen kendilerine gelemediler. Bir bakıyorsunuz Şişli Belediyesi'nden çatırtılar geliyor, bir bakıyorsunuz Yalova Belediyesi'nden çatırtılar geliyor, bir bakıyorsunuz İstanbul'da yapabilecek hiç CHP'li yokmuş gibi Ankara'dan İstanbul'a il başkanı ihraç ediyorlar. Şahsiyetine bir şey demem ama İstanbul'daki CHP il yöneticilerinin bir düşünmesi lazım. Demek ki kendi teşkilatlarına güvenmiyorlar."
ŞEHİTLERİMİZİN RIZASINI ALIP YOLA ÇIKTIK
Türkiye'nin her yerinde kongre yaptıklarını ve AK parti'de herhangi bir çatlak olmadığını kaydeden Başbakan Davutoğlu şunları söyledi:
"Bu benim bizzat katıldığım 26'ıncı kongremiz. Herhangi bir çatlak gördünüz mü AK Parti'de. Onlar hesap ettiler ki AK Parti'de nöbet değişimi olduğunda ufak tefek çatırdılar olur. Oldu mu? İşte bakın burada bütün Hatay milletvekillerimize nasıl berabersek, Türkiye'nin her yerinde de bütün teşkilatımızla omuz omuzayız. Niye biliyor musunuz? Biz, 77 milyonun duasını alarak yola çıkmışız. Sadece toprağın üstündekilerin değil, toprağın altındaki aziz şehitlerimizin de rızasını alarak bu yola çıkmışız. Biz görev aldığımızda Ankara'da oturmadık. Hz. Mevlana'nın, Şeyh Edabali'nin rızasını almak için, Konya'ya, İstanbul'a, Söğüt'e gittik, arkasından da bütün o manevi önderlerin diyarlarını gezdik Hacı Bektaş-ı Veli'nin ve diğerlerinin. Şimdi de Habib-i Neccar'ın huzurundayız. Biz, dualı bir ekibiz, biz milletin desteğini almış bir ekibiz. Milli irade kavramına sahip çıktık çıkacağız. Milli iradeydi en iyi Hataylılar anlar. vatandan yaklaşık 20 yıl ayrı kaldıktan sonra vatanla tekrar kucaklaşan ve kıyamete kadar vatanımızın omurgası olacak olan Hataylılar bilirler milli iradeyi."
DÜNYANIN İKİNCİ BÜYÜK MÜZESİNİ AÇTI
Davutoğlu, konuşmasının ardından Hatay Arkeoloji Müzesi'ne geçerek müzenin ve restorasyonu tamamlanan Saint Pierre Kilisesi'nin açılışını yaptı. Mozaik sergileme alanı bakımında dünyanın ikinci büyük müzesinin açılışında Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Davutoğlu'na Müzekart hediye etti.
50 bin metrekare alan üzerine kurulu olan müze 11 bin 700 metrekarelik sergi alanına sahip ve bu alanın 5 bin metrekaresi mozaiklere tahsisli. Müzede, M.Ö. 4500'den günümüze olan değişim canlandırmalarla yerli ve yabancı turistlerin beğenisine sunulacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.