Hdp Meclis Üyesine Bıçaklı Saldırı (4)

HDP: HÜKÜMETİ BİRAN ÖNCE BU SALDIRIYI AYDINLATMAYA ÇAĞIRIYORUZ HDP Merkez Yürütme Kurulu, PM Üyesi Ahmet Karataş'ın bıçaklı saldırı sonrası yaralanması ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "HDP'yi hedef gösteren...

04 Kasım 2014 Salı 13:01
Hdp Meclis Üyesine Bıçaklı Saldırı (4)






HDP: HÜKÜMETİ BİRAN ÖNCE BU SALDIRIYI AYDINLATMAYA ÇAĞIRIYORUZ

HDP Merkez Yürütme Kurulu, PM Üyesi Ahmet Karataş'ın bıçaklı saldırı sonrası yaralanması ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "HDP'yi hedef gösteren Hükümeti biran önce bu saldırıyı aydınlatmaya çağırıyoruz" denildi.

HDP Merkez Yürütme Kurulu'ndan yapılan yazılı açıklama şöyle; "Günlerdir hedef gösterilen partimize yönelik bu sabah Ankara'da planlı, örgütlü bir saldırı yaşandı. Parti Meclis Üyemiz Sayın Ahmet Karataş bu sabah saat 09:30 sıralarında HDP Ankara İl Binasında bir kişinin bıçaklı saldırısına uğradı. Karataş'ın il binasına girişinin ardından içeri giren saldırgan PM üyemizi 6-7 yerinden bıçakladıktan sonra parti binasından kaçmıştır. Sayın Karataş'ın Ankara Numuna Hastanesi Yoğun Bakım servisindeki tedavisi devam ediyor. Ankara'nın göbeğinde gerçekleşen bu saldırı, planlı, organizeli ve örgütlüdür. Açıkça partimiz hedef alınmıştır. Bu saldırı günlerdir partimize yönelik sürdürülen linç kampanyasının bir sonucu olarak yaşanmıştır. Başta hükümet yetkilileri ve bazı basın yayın organları ile kimi köşe yazarlarının günlerdir Eş Genel Başkanımızı ve partimizi, milletvekillerimizi, yöneticilerimizi hedef gösteren açıklama ve yayınları tüm uyarılarımıza rağmen kesintisiz ve sistemli bir biçimde sürdürüldü. Bu sabah gerçekleşen saldırı da tüm bu linç kampanyasının ve hedef gösterici yayınların ardından yaşandı. Bu karanlık saldırıyı ve arkasındaki odakları, bu saldırıya zemin yaratanları kınıyor ve lanetliyoruz. HDP'yi hedef gösteren Hükümeti biran önce bu saldırıyı aydınlatmaya çağırıyoruz. Saldırgan ve onun arkasındakiler derhal açığa çıkartılarak yargıya teslim edilmelidir. Bu tehlikeli gidişat karşısında hükümeti bir kez daha uyarıyoruz ve sürdürdüğü linç kampanyasından vazgeçmeye çağırıyoruz. PM Üyemiz Sayın Karataş'a acil şifalar diliyor ve biran önce aramıza döneceğini umut ediyoruz. Halkımızı ve demokratik kamuoyunu bu tür ırkçı saldırılar karşısında duyarlı ve dikkatli olmaya çağırıyoruz."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.