Koza - İpek Medya'ya Operasyon!

Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Koza İpek Holding'e ait 20'nin üzerinde şirkette arama başlattı.

01 Eylül 2015 Salı 12:15
Koza - İpek Medya'ya Operasyon!






Koza - İpek Medya'ya Operasyon!



 Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Koza İpek Holding'e ait 20'nin üzerinde şirkette arama başlattı.
POLİS EKİPLERİ 3 NOKTADA ARAMA YAPIYOR
Sabah saatlerinde Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Koza İpek Holding'e ait çeşitli alanlarda faaliyet gösteren 20'nin üzerinde şirkette arama başlattı. Aramalarda, şirketlerdeki evrak ve bilgisayarlara el konuldu. Aramalardan bir tanesi de Yenimahalle'deki Koza İpek Holding Yönetim Kurulu'nun bulunduğu binada yapıldı. Koza İpek Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek'in Ankara'daki evinde de arama yapıldığı bildirildi. Aramalar sırasında çok sayıda çevik kuvvet polislerinin güvenlik önlemi aldığı görüldü.
ÇALIŞANLAR HOLDİNG BİNASI ÖNÜNDE BEKLİYOR
Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Koza İpek Holding'e ait 20'nin üzerinde şirkette arama başlatmasının ardından çalışanlar Yenimahalle'deki holding binası önüne geldi. Çevik kuvvet ekipleri holding binası önünde geniş güvenlik önlemleri alırken çalışanların bekleyişi sürüyor.
KOZA İPEK MEDYA GRUBU'NUN MECİDİYEKÖY'DEKİ BİNASINDA DURUM NORMAL
Koza İpek Medya Grubunu oluşturan kurumların bulunduğu Mecidiyeköy'deki binada herhangi bir hareketlilik gözlenmiyor. Ortaklar Caddesi'ndeki binada Kanaltürk Televizyonu, Bugün TV ve Bugün Gazetesi bulunuyor.
TGC İPEK MEDYA GRUBU’NA YÖNELİK OPERASYONLA İLGİLİ AÇIKLAMA 
“Medyaya yönelik operasyonlar la Türkiye’de demokrasi dışlanıyor”
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu’nun Kanaltürk, Bugün TV, Bugün Gazetesi, Millet Gazetesi ve Kanaltürk Radyo’nun içinde yer aldığı İpek Medya Grubu’na yönelik operasyonla ilgili yaptığı açıklamada şu görüşler yer aldı: 
“Basın özgür değil ise toplum özgür olamaz. Ancak Türkiye basın özgürlüğünü engelleyen uygulamalar ve medya kuruluşlarına yönelik operasyonların ülkesi olmaya devam ediyor.
Türkiye seçime giderken, sınırlarımızdaki savaş ihtimali yükselirken kamuoyunu tasarlama oyununun yeniden sahneye konulduğuna bir kez daha tanıklık ediyoruz Son olarak Kanaltürk, Bugün TV, Bugün Gazetesi, Millet Gazetesi ve Kanaltürk Radyo’nun içinde yer aldığı İpek Medya Grubu’na yönelik bir operasyon başlatıldı. 
Medyaya yönelik operasyonlarla Türkiye’de demokrasi dışlanıyor. Geçici iktidarın da gazetecilik mesleğini terörist bir faaliyet, gazetecileri terör suçlusu olarak tarif etme alışkanlığını sürdürdüğünü görüyoruz. 
Hedef göstermeyle, operasyonlarla, baskılarla gazetecilik mesleği engellenemeyecek ve gazeteciler susturulamayacaktır. 
Türkiye’de toplumsal barış, halkın bilgi edinme ve gerçekleri öğrenme hakkı için mücadele eden medyayı susturma girişimlerine artık son verilmesini istiyoruz. 
BAHÇELİ: OPERASYONU TASVİP ETMEK MÜMKÜN DEĞİL
MHP Genel Bahçeli Devlet Bahçeli , Koza İpek Holding'e ait şirketlerde yapılan aramalarla ilgili olarak "Uzun zamandan beri Türkiye'de basın üzerinde çok büyük bir baskılar olduğu gibi sermaye grupları üzerinde de büyük tedirginlikler yaratacak davranışlar sergilenmektedir. Bunlardan bir kötü örnek bugün gerçekleşmiş oluyor. Bunu tasvip etmek mümkün değil. Bu gidişatın sonu da hayırlı olmayacaktır" diye konuştu. 
KILIÇDAROĞLU: OPERASYON İLE İLGİLİ OLARAK HÜKÜMETİ BİZİ DÜNYAYA REZİL ETMEMEYE DAVET EDİYORUM
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 2015-2016 Adli yılı açılış törenine girişinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Koza İpek Holding'e ait şirketlerde yapılan aramalarla ilgili olarak Kılıçdaroğlu, "Baskı devam ediyor ama dikkatle takip ediyoruz. Medya grubuna, medyaya, medyası susturulan bir ülkede demokrasiden söz edilemez. Bu konuda hükümeti tutarlı dikkatli olmaya ve bizi dünyaya rezil etmemeye davet ediyorum" dedi. 
CHP'Lİ YARKADAŞ: MEDYAYI HAVUZUN KİRLİ SULARINDA BOĞMAK İSTİYORLAR
CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Koza İpek Holding'e ait şirketlerde yapılan aramalarla ilgili olarak yaptığı yazılı basın açıklamasında, "Medyayı havuzun kirli sularında boğmak istiyorlar. Tek bir muhalif ses bile kalmasın istiyorlar. Davutoğlu, Fuat Avni'nin iddialarıyla gündeme gelen baskın senaryolarına da açıklık getirmeli" dedi. 
"DAVUTOĞLU, FUAT AVNİ'NİN İDDİALARIYLA GÜNDEME GELEN BASKIN SENARYOLARINA DA AÇIKLIK GETİRMELİ"
Yarkadaş, "Operasyon kapsamına alındığı görülen Bugün Gazetesi, bu sabahki manşetinde IŞİD'e Türkiye'den yollanan silahların nakliyesine ilişkin fotoğrafları yayınladı. Bu bile operasyonun gerekçesini anlamamıza yetiyor" dedi. Yarkadaş, "Sözde Başbakan Ahmet Davutoğlu, yakın çevresine (Medyaya operasyon yapılmayacak) dese bile, hiçbir hükmünün olmadığı görülüyor. Kaçak Saray operasyonları bizzat yönetiyor" ifadesini kullandı. Yarkadaş, "Başbakan Ahmet Davutoğlu, Fuat Avni'nin iddialarıyla gündeme gelen baskın senaryolarına da açıklık getirmeli ve kamuoyuna bilgi vermelidir" dedi. 
"DUYUMLARIMIZA GÖRE, SIRADA SÖZCÜ, CUMHURİYET VE TARAF DA VAR"
Yarkadaş, "İstiyorlar ki; tüm gazete ve TV'ler, içi çamur ve pislikle dolu olan havuza girsin ve boğulsun. İstiyorlar ki; tüm medya, havuzun kirli sularında yüzsün ve kendi medyalarına benzesin. Herkesin sesini boğmak ve adı geçen kuruluşları havuz medyasına dönüştürmek istiyorlar" dedi. Yarkadaş, "Duyumlarımıza göre, sırada Sözcü, Cumhuriyet ve Taraf da var" ifadesini kullandı. 
"CHP BASKI ALTINDAKİ MEDYA KURULUŞLARINI ZİYARET EDECEK" 
CHP'nin medyaya yönelik baskıları gazeteci kökenli milletvekillerinden oluşan bir komisyonla mercek altına aldığını da belirten Yarkadaş, "CHP, 1 Kasım seçimleri öncesi gündeme gelen bu baskınları, düşünceyi ifade etme özgürlüğü kapsamında ele alacak ve herkesin söz söyleme hakkını kullanması için mücadele edecek" ifadesini kullandı. Yarkadaş, "CHP'nin gazeteci kökenli milletvekillerinin, baskı altındaki medya kuruluşlarını ziyaret edeceğini de" dile getirdi.
Son Güncelleme: 01.09.2015 12:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.