Masum Türker : Bütün Kesimlerin Bir Araya Gelerek Kötü Gidişe 'dur' Demesi Gerekiyor

ANKARA, () - DSP Genel Başkanı Masum Türker, DSP Başkanlık Kurulu Üyeleri, Parti Meclisi Üyeleri, Ankara İl Örgütü ve diğer illerden gelen partililer ile birlikte DSP'nin kurucusu eski Başbakanlardan merhum Bülent Ecevit'i, ölümünün sekizinci...

05 Kasım 2014 Çarşamba 15:59
Masum Türker : Bütün Kesimlerin Bir Araya Gelerek Kötü Gidişe 'dur' Demesi Gerekiyor






ANKARA, () - DSP Genel Başkanı Masum Türker, DSP Başkanlık Kurulu Üyeleri, Parti Meclisi Üyeleri, Ankara İl Örgütü ve diğer illerden gelen partililer ile birlikte DSP'nin kurucusu eski Başbakanlardan merhum Bülent Ecevit'i, ölümünün sekizinci yılında mezarı başında andı.

DSP Genel Başkan Masum Türker ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ecevit'in mezarına çiçek koyduktan sonra saygı duruşunda bulundular, ardından dualar okundu.

Türker, yaptığı konuşmada Ecevit'i ölümünün 8. yılında anarken özlem duyduklarını söyleyerek şöyle devam etti: "Aziz Genel Başkanımız, kuramcımız; Türkiye'de yalnız fikir verdiğin Demokratik Sol düşüncedeki insanların ve Genel Başkanlık yaptığın partilerin mensupları değil, bütün Türkiye senin Atatürk'ün yolunda kurduğun ve Türkiye'yi sosyal devlet anlayışına getirdiğin koşulları arzuladığı bir günde yaşıyoruz. Türkiye'de ayrıştıran, kutuplaştıran ve kendinden olmayanı ötekileştiren otoriter bir devlet anlayışından ve Türkiye'yi savaşın eşiğine getiren bu hükümetten kurtulmanın yolu Türkiye'de ciddi bir anlayışla bütün kesimlerin bir araya gelerek bu kötü gidişe dur demesi gerekiyor. Türkiye şuanda savaş noktasında ayrışmıyor, inanç ve etnik köken bağlamında yatay bir bölünmeye doğru sürükleniyor. Bizler, gücümüzün son damlasına kadar mücadele etmeyi sürdüreceğiz. Türkiye'de ayrılıkların değil, ötekileştirmenin yanlış olduğunu ortaya koyacağız."

Türker, "Bizler senin bize gösterdiğin yolda; düşünce özgürlüğü olmamasına rağmen, parlamentoya girip kendimizi ifade etme özgürlüğüne baraj dolayısıyla sahip olmamıza rağmen fikir üreterek, eylem oluşturarak ve bizimle aynı duruşta olanların daha da güçlenmesini dileyerek yolumuza daha büyük bir inançla devam edeceğiz. Bizim en büyük amacımız senin düşüncelerinin iktidara gelmesidir. Şuanda Türkiye'de dürüst insanların ve emekçilerin ne yazık ki koruyucusu yok. Emekçilerin ölümlerine ve sosyal haklarının kısıtlanmasına dur diyecek, Ecevit yasalarına hayat verecek yeni bir yönetim anlayışına ihtiyaç var. Huzurunda söz veriyoruz, DSP'liler olarak senin yolunda yürümek için her zaman büyük bir inançla ve özveri ile çalışacağız. Allah bize senin yolunda, şuanda Türkiye Cumhuriyetini sömüren zalimlerden kurtarmayı nasip etsin. Ruhun şad olsun" dedi.

FOTOGRAFLI 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.