Mimarlar Odası Genel Başkanı Muhcu, Torba Yasa'yı eleştirdi

TÜRKİYE Mimarlar Odası Genel Başkanı Eyüp Muhcu, Gaziantep'te katıldığı toplantıda TMMOB kanununun da aralarında yer aldığı 24 kanunda değişiklik yapılan Torba Yasa'yı eleştirdi. Eyüp Muhcu, odanın Gaziantep Şubesi tarafından bir...

06 Mart 2015 Cuma 16:26
Mimarlar Odası Genel Başkanı Muhcu, Torba Yasa'yı eleştirdi






TÜRKİYE Mimarlar Odası Genel Başkanı Eyüp Muhcu, Gaziantep'te katıldığı toplantıda TMMOB kanununun da aralarında yer aldığı 24 kanunda değişiklik yapılan Torba Yasa'yı eleştirdi.
Eyüp Muhcu, odanın Gaziantep Şubesi tarafından bir otelde düzenlediği toplantıya katıldı. Muhcu, vatandaşların aleyhine hükümlerin yer aldığını savunduğu Torba Yasayı eleştirdi. Eyüp Muhcu, şöyle konuştu:
"Bir Torba Yasa Türkiye’nin gündemine getirildi ve odamızın görüşü istendi. Bu torba yasayla ilgili kapsamlı bir rapor hazırladık ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza ilettik. Bu Torba yasa içerisinde TMMOB ve meslek odalarıyla bu kentsel dönüşüm üzerinden bir hesaplaşmanın tamamlanmak istendiğini anlıyoruz. Bu bizim mücadelemiz bunu kararlılıkla sürdüreceğiz, ancak Torba yasanın esası bu değildir. Torba yasada yurttaşın barınma haklarını, çevre haklarını, insan haklarını ortadan kaldıran, gasp eden çok ağır hükümler bulunmaktadır. Kentlerin kamusal alanların yaşam değerlerinin yağmalanmasını bir an önce gerçekleştirmek için yeni bir takım kararlar alınmaktadır."

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.