Yalova'da CHP'li 2 meclis üyesi ihraç edildi

Yalova’da, CHP İl Disiplin Kurulu, Yalova Belediye Meclisi üyeleri Faruk Kırtay ve Ahmet Yavuz’u grup kararına uymadıkları gerekçesiyle partiden ihraç etti.

25 Şubat 2016 Perşembe 18:59
Yalova'da CHP'li 2 meclis üyesi ihraç edildi






Yalova'da CHP'li 2 meclis üyesi ihraç edildi

Yalova Belediye Meclisi’nde geçen ay yapılan Denetim Komisyonu’na seçilen CHP’li Faruk Kırtay ve Ahmet Yavuz, grup kararına uymamaları nedeniyle İl Disiplin Kurulu’na sevk edildiler. CHP Yalova İl Disiplin Kurulu, yaptığı toplantıda iki meclis üyesini partiden ihraç etme kararı aldı.

Partilerinden ihraç edilen belediye meclis üyeleri, iddiaların gerçek dışı olduğunu, ortada bir grup kararı olmadığını, toplantıda çıkan kararların karar defterine de yazılmadığını belirterek Yalova İl Disiplin Kurulu’nun verdiği ihraç kararına Yüksek Disiplin Kurulu nezdinde itiraz edeceklerini söyledi. Yavuz ve Kırtay alınan bu kararda CHP Yalova Milletvekili Muharrem ince'nin baskısının önemli olduğunu sözlerine eklediler.

Kırtay, Yalova Belediyesi tarafından köprülü kavşak için yapılan ağaç kesimine de tepki göstermiş, meclis toplantısına ‘Atam Senden Özür Diliyoruz’ yazılı tişörtle katılmıştı.
İhraç kararından sonra Yalova Belediye Meclisi'nde tablo şöyle oluştu: AK Parti 17, CHP 11, Bağımsız 3.

Son Güncelleme: 25.02.2016 19:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.