Fenerbahçe Doğuş Valencia Basket’i Ağırlıyor

Fenerbahçe Doğuş Basketbol Takımı, 2017-2018 Turkish Airlines Euroleague sezonu 5. hafta maçında İspanya Ligi’nin son şampiyonu Valencia Basket’i konuk ediyor.

02 Kasım 2017 Perşembe 09:53
Fenerbahçe Doğuş Valencia Basket’i Ağırlıyor






Fenerbahçe Doğuş Valencia Basket’i Ağırlıyor

   Fenerbahçe Doğuş Basketbol Takımı, 2017-2018 Turkish Airlines Euroleague sezonu 5. hafta maçında İspanya Ligi’nin son şampiyonu Valencia Basket’i konuk ediyor.Bu akşam  20:45’te Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanacak mücadele beIN Sports3 kanalından canlı yayınlanacak. Mücadelenin hakemleri Ilija Belosevic (Sırbistan), Matej Boltauzer (Slovenya), Elias Koromilas (Yunanistan)  

   Obradovic’in öğrencileri, geride bıraktığımız haftada Euroleague kulvarında iki maça çıktı. Fenerbahçe Doğuş, Çarşamba akşamı Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda Anadolu Efes’i 81-70 ile geçti. Efes’e karşı Vesely 15 sayı ve 5 ribaund, Wanamaker 14 sayı, 6 ribaund ve 7 asist, Datome 12 sayı, 4 ribaund ve 3 asist, Nunnally 11, Guduric ise 10 sayı üretti. Ardından Atina’ya seyahat eden Fenerbahçe, Cuma günü Panathinaikos Superfoods ile karşılaştığı mücadeleden Nikos Pappas’ın son saniyelerdeki üçlüğüyle 70-68 mağlup ayrıldı. Karşılaşmada Vesely 15, Melli ve Wanamaker ise 14’er sayı buldu.

Fenerbahçe Doğuş, Euroleague’de 5. haftaya iki galibiyet ve iki mağlubiyet ile giriyor.

   Valencia Basket, geride bıraktığımız 30. kuruluş yılında tarihi bir sezon yaşadı. İspanyol temsilcisi, mücadele ettiği üç kulvarda da final oynadı ve sezonu bir kupa ile noktaladı.Eurocup’ta üst üste 13 maç kazanan ve hem normal sezonu hem de Top 16 gruplarını lider bitiren Valencia, finale yükselmek için ise Khimki Moskova ve Hapoel Bank Yahav Jerusalem’i elemeyi başardı. Beşinci kez Eurocup finali oynayan Valencia’nın bu turdaki rakibi ise Unicaja Malaga oldu. Seride ilk maçı kazanarak 1-0 öne geçen Valencia, ikinci maçı kaybettikten sonra 3. ve son maçta da 13 sayılık avantajını koruyamadı ve kupayı rakibine kaptırdı. Pedro Martinez Eurocup’ta sezonun koçu seçilirken, Karadağlı pivot Bojan Dubljevic de sezonun en iyi beşinde kendisine yer buldu. Tecrübeli forvet San Emeterio da Eurocup’ın en iyi ikinci beşine seçildi.

  Valencia, İspanya Kral Kupası finalinde Real Madrid’e yenilirken, İspanya Ligi şampiyonluğuna, Euroleague’de mücadele eden üç İspanyol takımını eleyerek (Barcelona Lassa, Baskonia ve Real Madrid) ulaşmayı bildi. Bu sonuç, Valencia’nın ilk İspanya şampiyonluğu olarak kayıtlara geçerken, Bojan Dubljevic de finallerinde MVP’si oldu.Basketbol faaliyetlerine 1986’da başlayan Valencia’nın müzesinde 3 Eurocup, 1 İspanya Ligi, 1 İspanya Kupası ve 1 İspanya Süper Kupası şampiyonlukları bulunuyor.

Geçmiş Karşılaşmalar:

Fenerbahçe Doğuş, rakibiyle 2010-2011 sezonu Top 16 turunda aynı grupta yer aldı. Rakibini İstanbul’da 75-73 yenen Fenerbahçe Doğuş, deplasmandaki maçtan ise 82-68 mağlup ayrıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.