Fenerbahçe-Tuzlaspor 2-1

Ziraat Türkiye Kupası H grubu karşılaşmasında Fenerbahçe Tuzlaspor'u deplasmanda 2-1 mağlup etti.

16 Aralık 2015 Çarşamba 16:18
Fenerbahçe-Tuzlaspor 2-1






 Fenerbahçe-Tuzlaspor 2-1

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası ilk maçında Tuzlaspor deplasmanına konuk oldu. Vitor Pereira‘nın genç ve yedke ağırlıklı bir kadro sahaya sürdüğü karşılaşmada Kadlec, Ba, Uygar, Ramazan ve Samed gibi oyuncular ilk 11’de yer aldı.

Lig ve Avrupa maçlarında fazla forma şansı bulamayan oyuncular Tuzla karşısında zorla sahaya çıkmış gibiydi. Ozan Tufan büyük hayal kırıklığı yaratırken, Uygar, Ramazan gibi gençler vasatın üstünde kaldı. Ba ve Kadlec’in kademe hataları ise gözlerden kaçmadı.

MAÇ BÜYÜK ŞOKLA BAŞLADI

Tuzla Belediye Stadı’nda oynanan karşılaşmanın 8. dakikasında oyun durdu. Buna sebep olan ise stadın dışından saha içne atılan büyük bir taş parçasıydı. Hakemin taşı görevlilere teslim etmesinin ardından oyun başlamadan sahaya bir taş daha geldi ve Tuzlasporlu Haluk Türkeri’nin başına isabet etti.

Sağlık ekipleri Haluk’a anında müdahale ederken maç kısa bir süre daha durdu.

İki takım adına da yavaş tempoda seyreden karşılaşmada ilk yarım saatin ardından önemli pozisyonlar yaşandı.

31’de Melih Okutan’ın pasında topla buluşan Uygar Mert Zeybek ceza sahası içi sol çaprazdan şutunu çekti ancak kaleci Burak Onur topu kornere çeldi.

34’te Tuzlaspor gole çok yaklaştı. Ceza sahası içinde Fenerbahçeli iki genç Samed ve Yasir çarpışınca top Tuzlasporlu Mehmet’in önünde kaldı ancak ondan önce Ertuğrul Taşkıran zamanında açıldı ve topu kontrol etti.

YASİR’DEN MÜTHİŞ GOL!

40. dakikada Fenerbahçe golü buldu. Sol kanattan ceza sahasına inen Yasir Subaşı’nın ortaya çıkardığı top kaleye yöneldi ve kaleci Burak Onur’un üstünden ağlara gitti. 19 yaşındaki sol bek şansının da yardımıyla müthiş bir gol atmış oldu.

İlk yarı 1-0 Fenerbahçe’nin üstünlüğüyle sona erdi.

İKİNCİ YARI GOLLE BAŞLADI

Fenerbahçe ikinci yarıya golle başladı. Genç sol açık Melih Oktan, soldan ceza sahasına girdi ve şutunu çekti. Kaleci Burak’tan dönen topu Ramazan Civelek tamamladı ve takımı adına farki ikiye çıkardı.

Tuzla golü attı, bir dakika sonra beraberliği kaçırdı

51. dakikada ev sahibi Tuzlaspor farkı bire indiren golü buldu. Erdem Koçal’ın pasında Kadlec ve Ba’nın arasına iyi kaça Okan Baydemir, kaleci Ertuğrul’la karşı karşıya gelişine vurdu ve topu ağlara gönderdi.

52’de Tuzlaspor ikinci gole çok yaklaştı. Okan Baydemir, Şener’in hafif şarjıyla ceza sahası içinde yerde kaldı. Tuzlasporlular penaltı beklerken, hakem ‘devam’ dedi. Top önünde kalan Haluk sert vurdu kaleci Ertuğrul kurtardı. Onun çeldiği topa ise müsait pozisyonda Sefa Durmuş kötü vurdu, topu üstten auta gönderdi.

DİEGO RİBAS TUZLA’DA!

Maçın 63. dakikasında oynadığı zaman filiminde vasat bir performans sergileyen Mehmet Topuz’un yerine Brezilyalı yıldız Diego Ribas dahil oldu.

Karşılaşmanın son yarım saatinde Tuzlaspor mücadeleci, Fenerbahçe ise skoru korumak isteyen bir oyun sergiledi. Tuzlaspor son paslarda biraz daha dikkatli olabilse beraberlik golünü zorlanmadan bulabilirdi.

Bu skorun ardından Fenerbahçe ve Antalyaspor, aynı sonuçlarla el ettikleri galibiyetlerin ardından H Grubu’nda liderliği paylaştılar.

Grupta ikinci hafta maçları 23 Aralık’ta Fenerbahçe – Antalyaspor ve Giresunspor – Tuzlaspor arasında oynanacak.
Son Güncelleme: 16.12.2015 16:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.