İzmir'deki stat krizinde sona doğru

İZMİR'de son dönemde doruğa çıkan stat krizinin çözümü yolunda atılan adımlar, heyecan yarattı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti'nin il kongresi için geldiği İzmir'de ihalesi gerçekleşen 15'er bin kişilik Karşıyaka...

01 Şubat 2015 Pazar 14:57
İzmir'deki stat krizinde sona doğru






İZMİR'de son dönemde doruğa çıkan stat krizinin çözümü yolunda atılan adımlar, heyecan yarattı.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti'nin il kongresi için geldiği İzmir'de ihalesi gerçekleşen 15'er bin kişilik Karşıyaka ve Göztepe statlarını yapmaya kararlı olduklarının altını çizdi. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ise hem Karşıyaka, hem Göztepe, hem de çürük raporuyla kapatılan Alsancak Stadı'nı gezerek detaylı bilgi aldı. Bakan Kılıç, incelemeleri sırasında yeni statları ihalesi yapılan mevcut arazilerde inşa edeceklerini vurguladı.
Başbakan Davutoğlu ve Bakan Kılıç'ın ziyaretleriyle kulüplerin farklı stat yeri arayışı ortadan kalktı. Yeni stadın 25 bin seyirci kapasitesiyle Uzundere'de yapılmasını isteyen Göztepe yönetimi, Gürsel Aksel Stadı'nın bulunduğu arazide ısrarcı olan Bakan Kılıç'a aksi görüş bildirmedi.
Karşıyaka İlçe Stadı'yla ilgili davalar nedeniyle geçtiğimiz aylarda Çiğli alternatifini ortaya atan Karşıyaka'da ise Başkan Fatih Diniz, camiaya bakanlığın mevcut projesine destek olma çağrısı yaptı. Diniz, yeni tesisin 365 gün yaşayan, amatör branşların da kullanacağı spor kompleksi olmasını istedi.
İzmirliler, iktidar kanadının ziyaretinin ardından yasal sorunların ortadan kaldırılıp yeni statların yapımına başlanmasını beklemeye başladı. Yeni stat ihaleleriyle ilgili açılan 3 davadan 2'sinde mahkemeler görevsizlik kararı verdi. Şehir Plancıları Odası'nın Bölge İdare Mahkemesi'ne açtığı dava ise sürüyor. Bakanlar kurulunun önümüzdeki günlerde Karşıyaka İlçe ve Göztepe Gürsel Aksel Stadı'yla ilgili kamulaştırma kararı alarak ruhsat sorununu ortadan kaldıracağı, Nisan 2014'ten beri onay bekleyen projelerin bahar aylarında başlayabileceği öğrenildi.
ALSANCAK KURTULUYOR
GENÇLİK ve Spor Bakanı Suat Kılıç, İzmir ziyaretinde Alsancak Stadı'nın spor alanı işlevini koruyacağını açıklarken Futbol Federasyonu'nun eski başkanlarından Mahmut Özgener'le kulüp başkanlarından oluşan bir heyetin önümüzdeki günlerde Ankara'ya giderek Bakan Kılıç'la konunun detaylarını görüşeceği öğrenildi. Toplantıda Alsancak Stadı'nın tribünlerinin yenilenmesi ve Atatürk Stadı'ndaki eksiklerin giderilmesi konularının ele alınacağı bildirildi. Bu arada Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nden Atatürk Stadı'nın revizyonuyla ilgili ödeneğin çıktığı açıklandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.