Kadın futbol takımında 8 erkek çıktı, cinsiyet değiştireceklermiş

Kadın futbol takımının sahaya sürdüğü 11 oyuncudan 8'nin erkek çıkması ortalığı karıştırdı. Skandal olay muhafazakarlığı ve dini kuralları yasa gibi uygulamasıyla bilinen İran'da ortaya çıktı.

02 Ekim 2015 Cuma 09:47
Kadın futbol takımında 8 erkek çıktı, cinsiyet değiştireceklermiş






Kadın futbol takımında 8 erkek çıktı, cinsiyet değiştireceklermiş

İran'da spor tarihine geçecek skandal iddia ortalığı karıştırdı. Bir kadın futbol takımında yer alan 8 sporcunun erkek olduğu ortaya çıktı. Takım kendini 'Ameliyatla kadın olacaklar' açıklaması yaparak savundu. İranlı mollalar olayı ahlak dışı bulsa da, dünya basını konuyu büyük skandal başlıklarıyla okurlarına duyuruyor.

İran'ın Kadınlar Milli Futbol Takımı'ndaki oyuncuların 8'inin erkek olduğu iddiası ortalığı karıştırdı.

İddialara göre; futbol takımında yer alabilmek için kadın rolü yapan 8 erkek futbolcu, cinsiyet değiştirme ameliyatına hazırlanıyor.

Erkek olduğu iddia edilen sporcuların kimliği açıklanmazken, yetkililer oyunculara cinsiyet testi yaptırılacağını duyurdu.

İran Futbol Ligi'ni yakından tanıyan resmi yetkili Mojtabi Sharifi, söz konusu sporcuların daha önceki kariyerlerinin tamamında "erkek" olarak forma giydiğini belirterek, "Olay tam anlamıyla ahlak dışı" dedi.
Son Güncelleme: 02.10.2015 09:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.