WTA 2013 yıldızları ödül için meydan okudu

TEB BNP Paribas WTA Championships İstanbul’da teklerde yarışacak isimler ödül için meydan okudu

21 Ekim 2013 Pazartesi 13:46
WTA 2013 yıldızları ödül için meydan okudu






 

İstanbul ev sahipliğinde 3. ve son kez düzenlenen ve 22-27 Ekim tarihleri arasında Sinan Erdem Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek TEB BNP Paribas WTA Championships İstanbul’da teklerde yarışacak isimler basının sorularını “All Access” toplantısında cevapladı.

Serena Williams:

Bu sene benim için en önemli olay tabii ki tekrar dünya bir numarası olmaktı. Son birkaç yıl benim için çok kolay geçmedi. Petra Kvitova’yı yenerek bir numaraya yükseldim. Bence Petra harika bir oyuncu. Daha önce burada kazandı. Solak olması ayrıca ona avantaj sağlıyor. Toplara sert vurduğum söyleniyor ki bu doğru. Ancak her topa aynı şiddetle vurmuyorum tabii ki. 20 ya da 18 yaşındayken bu seviyelere gelebileceğimi düşünmüyordum. Bu sene en iyi sezonlarımdan birini geçirdim. Turnuvada artık herkes genç ve başarıya aç o nedenle Margaret Court Smith’in 24 Grand Slam’lik rekorunu kırabileceğimi düşünmüyorum.

Victoria Azarenka:

Sene sonunda bir kez daha şampiyonada yer almak aslında istikrarı gösteriyor. Bu sene geçen seneye gore oyunumu geliştirdiğimi düşünüyorum. Serena ile rekabetim gün geçtikçe daha ilginç bir hale geliyor. Aslında böyle bir rekabet içerisinde bulunmak bana onur veriyor. Istanbul’a oynamak için gelen her tenisçi güzel anılarla ayrılıyor. Bu Türkiye’deki en büyük tenis etkinliği oldu. Buradaki seyirci inanılmazdı. İlk günden itibaren destekte bulundular.

 

Angelique Kerber:

 

Son birkaç haftada iyi oynadım ve New York sonrası iyi bir Asya turu geçirdim. Buraya son anda gelebildiğim için çok mutluyum. İki sene üst üste burada olmak harika. Geçen sene kaybedecek hiçbir şeyim yoktu. Ancak bu sene pozisyonumu korumak zorundaydım. Hem kendi içimde hem de dışarıdan baskı hissettim. Yine de bu sene başardıklarımdan ötürü kendimle gurur duyuyorum. Geçen seneyi ilk onda bitirdikten sonra açıkçası kendime fazla yüklendim ancak Wimbledon sonrası rahatladım ve bu oyunuma yansıdı.

Agnieszka Radwanska:

Tüm tenisçiler burada olabilmek için bütün sene uğraşıyor. Bunu başarabildiğim için mutluyum. En iyi 8 içerisinde olmak her zaman için harika. Geçen sene ilk defa olarak ilk 5’te yer aldım ve bu sene de bu pozisyonu korumayı başardım. Tenis oldukça zor bir spor hele ki Serena gibi güçlü rakipleriniz olunca daha da zorlaşıyor. Gününde olduğu zaman onu geçmek çok zor. Tüm gücümle bu turnuvada savaşacağım.

Jelena Jankovic

Tekrar sezon sonu şampiyonasına katılabilmek öncelikle harika bir duygu. Buraya çok zor bir yoldan geldim. Sene başından beri çok çalıştım. Avustralya’da sakatlandıktan sonra kardeşimi aradım ve o bana “seni tekrar ilk 10’a sokmak için birlikte çalışacağız” dedi. Sıkı bir çalışmanın yanı sıra iyi bir motivasyonla tekrar en üst seviyeye çıktım. 3 senedir istediğim dereceleri alamamak tabii ki beni zorladı. Ancak en iyiler arasında yeniden yer alabilmek için yapılması gerekenleri biliyordum ve bunları yaptım. Bu bana yere düşsem de kalkabilecek güçte olduğumu gösterdi. Oyunumu hala geliştirebileceğimi düşünüyorum. İlk hedefim tekrar ilk 5’te yer alabilmek.

Li Na

Bu şampiyonada yer alan kimse kolay bir rakiple eşleceğini düşünmüyor çünkü burada sadece en iyiler var. Oyunumda bu seneyle birlikte bir istikrar yakaladığımı düşünüyorum. Artık her maçta iyi oynadığımı düşünüyorum. Oyundan daha fazla keyif alıyorum. Bu organizasyonun en yaşlı ikinci kişi olmamla ilgili çok soru alıyorum ancak yaş bana gore teniste önemli bir kriter değil. Artık maç kaybedince kendimi çok fazla üzmüyorum. Bu bir oyun. Bazen kazanırsınız bazen de kaybedersiniz.

Sara Errani

İki senedir üst üste burada teklerde ve çiftlerde yarışıyor olmak muhteşem. Ekibim bana çok yardımcı oluyor. Çiftlerde oynamaktan büyük zevk alıyorum. Bence teklerdeki oyunumu da geliştiriyor. Tabii ki fiziksel olarak hem tekler hem çiftler oynamak zorluyor. Ancak en iyi arkadaşım Roberta Vinci’yle oynamak işleri kolaylaştırıyor.

Petra Kvitova

Burada olmaktan ötürü çok mutluyum ve kendimi çok iyi hissediyorum. Bu sene yine Agnieszka’yla oynayacağım. Bence kendisi harika bir oyuncu. Ve tabii Serena… Bence ilk 10’da olmak güzel bir şey ancak benim için önemli olan nasıl oynadığım. Oyunumda hangi yönleri geliştirmem gerektiğini biliyorum ve bunları geliştirmek için çalışacağım.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.