33 İTFAİYE ERİ SERTİFİKA ALDI

Kocaeli İtfaiyesi tarafından ülkenin çeşitli illerinden gelen erlere verilen itfaiye eğitimleri devam ediyor.

24 Eylül 2013 Salı 00:00
33 İTFAİYE ERİ SERTİFİKA ALDI






Kocaeli İtfaiyesi tarafından ülkenin çeşitli illerinden gelen erlere verilen itfaiye eğitimleri devam ediyor.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) işbirliği ile gerçekleştirilen temel itfaiyecilik eğitimlerinin 33’uncusu gerçekleşti. Eğitim sonrası düzenlenen programla eğitime katılan 30 itfaiye erine sertifikaları verildi. Bir otelde düzenlenen sertifika töreninde itfaiyecilere çeşitli teçhizatlar hediye edildi. Büyükşehir ve TBB tarafından düzenlenen eğitim programına şimdiye kadar 930 itfaiye eri katıldı.
Sertifika törenine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Doğan Kara, Müdahale Şube Müdürü Kadir Köktürk, Önleme ve Eğitim Şube Müdürü Salih Palaz, AFKOM Şube Müdürü Ömer İslamoğlu, birim amirleri, Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen 30 itfaiye eri katıldı. Törende konuşan Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Doğan Kara, Kocaeli’nin büyük değişim yaşadığını ifade ederek” Kocaeli yılda 10 binden fazla müdahalenin olduğu bir il. Büyükşehir Belediyesi olarak Türkiye’nin bütün illerinden gelen itfaiye erlerine tecrübe ve bilgi paylaşımını aktarıyoruz. Bu kapsamda sürekli gelişim içerisinde olan bir itfaiye teşkilatıyız” ifadelerini kullandı.
Eğitimler, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezi’nin (KOBİTEM) uygulama platformunda gerçekleştirildi. Gruba İtfaiye Daire Başkanlığı’nın uzman personeli tarafından tam teçhizatla, yüksek ısı yayan alevler içinde eğitim verildi. Ekip, flashover simülatörü ve duman simülatöründe yangınla mücadele ederek, 750 derece ısıda gerçek bir yangın ortamını gördü. Görüş açısının sıfıra indirildiği simülatörde müdahale ekibine kapalı ve yoğun duman barındıran ortamlarda ilerleme teknikleri, yaralı arama kurtarma çalışmaları ile dar alanda çalışma yöntemleri öğretildi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.