"MARKA ŞEHİRLER" KONFERANSI KONYA’DA BAŞLADI

Basın İlan Kurumu (BİK), “Marka Şehirler” ana başlığı altında “Medya ve İletişimde Tecrübe Paylaşım Günleri” seri konferanslar dizisinin ilkini Konya’da gerçekleştirdi.

05 Ekim 2013 Cumartesi 00:00






Basın İlan Kurumu (BİK), “Marka Şehirler” ana başlığı altında “Medya ve İletişimde Tecrübe Paylaşım Günleri” seri konferanslar dizisinin ilkini Konya’da gerçekleştirdi.
Dedeman Otel’de düzenlene konferansa Konya Valisi Muammer Erol, AK Parti Konya milletvekilleri İlhan Yerlikaya, Hüseyin Üzülmez, Ayşe Türkmenoğlu, BİK Genel Müdürü Mehmet Atalay, Karatay İlçe Kaymakamı Mustafa Altıntaş, akademisyenler, oda başkanları, yerel ve ulusal medya sahipleri ve temsilcileri ile üniversite öğrencileri katıldı. Vali Erol, “Basın emekçilerinin hizmeti hepimizin artık olmazsa olamazı. Ekmek, su kadar önem taşıdığının farkına vardığımız ve anayasal teminat altında olduğunu da bilgimiz bilgi edinme hakkı. Basın emekçilerimizin özveri ve gayretleri olmazsa bu hakkımızı her ne kadar da kanunlarda teminat altına alınmış olmasından bahsetsek de, hayata geçirilmesi mümkün olmuyor, olmayacak da. Ve bir kamu hizmeti, kamu hizmeti olduğunun bilinciyle yürütülürse güzel olacaktır” dedi.
Kamu hizmetinin yürütülmesi, hayata geçirilmesi noktasında olması gerekenlerin bulunduğunu kaydeden Vali Erol, “Bu emek ve gayretin dışında, bu hizmet nedeniyle ekstra herhangi bir semerenin hiç kimse peşinde olmamalı. Bunu aklından bile geçirmemeli. Bu kamu hizmetinin getirdiği en önemli kamu hizmeti şuurunun bilincinin getirdiği yasaktır, kırmızı alandır. Geçildiğinde hem geçenlere hem de hepimize sıkıntı verecek sonuçları olabileceğini düşünüyorum. Kamu hizmetleri şuuru ile, bilinci ile gerçekleştirildiğinde de üretilecek güzellikler kamu menfaati ve toplum menfaatleri ön plana çıkarılarak yürütülecek bir hizmettir. Bu şekilde formatlanırsa inşallah hepimiz bundan maksimum derecede istifade ederiz diye düşünüyorum” diye konuştu.
Milletvekili İlhan Yerlikaya ise, yeni iletişim teknolojilerinin sürekli değişmesinin ve gelişmesinin her alana yansıdığını dile getirerek, sadece iletişim alanında değil yönetim ve ticaret alanında da kendisini gösterdiğini, bunun da şehirlerde yansımalarının olduğunu söyledi.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de, gerçekleştirilen faaliyetlerin Türkiye’nin İstanbul ve Ankara’dan ibaret olmadığını gösterdiğini ifade ederek, “Çünkü Türkiye büyüyorsa, gelişiyorsa, dünya milletleri arasında önemli bir yere doğru yürüyorsa bunu birlikte katkı yaparak başaracağız. Anadolu şehirlerinin de marka şehir olmasını sağlayarak başaracağız” dedi. Başkan Akyürek, Konya’daki basın temsilcilerine kültür sokağında yapılmakta olan binalardan birini tahsis edecekleri sözünü de verdi.
"BASIN MENSUPLARIMIZIN SORUNLARI EN AZA İNDİRİLMELİ"
Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, “Basın İlan Kurumu olarak merkez medyada görev yapan, hakikaten bu ülkenin yetişmiş en iyi gazetecilerini de buluşturalım istedik. Onların da çok söyleyecekleri var. İstifade edilecek gerçekten çok tarafları var. Feleğin çemberinden geçmiş arkadaşlarımız var. Uzaktan Konya’yı göremezsiniz, İstanbul’dan göremezsiniz. Bir kere daha söylüyorum ‘gidemediğin yer senin değil’ demiş paşamız. Hakikaten muhteşem bir laf. İstanbul’dan İstanbul’un herhangi bir semti gözükmüyor. Ankara’dan Sincan dahi gözükmüyor. Siz bir yere giderseniz, orada yaşarsanız, oralarda yaşayanlarla siz büyük işler yaparsınız. Bu açıdan da ben bir konunun, bir zenginliğin, bir geleceğin yarınlara mal edilmesinde, bir projenin hayata geçirilmesinde basının olmazsa olmaz güç olduğunu düşünüyorum. Bu vesileyle de basın mensupları arkadaşlarımızın yarınlara gerçekten iyi hazırlanması lazım. Sorunlarının en aza indirilmesi lazım. Daha iyi maaşlar alması lazım, daha iyi makinelerle, daha iyi araç gereçlerle çalışması lazım. Habere daha hızlı ulaşması lazım. Haberlerin daha iyi kağıtlara basılması lazım. Daha iyi yerlere ulaşması lazım ve reklam alması lazım. Reklam alınca da sektörün büyümesi lazım. Reklam verenler de öyle büyüyor. Yani tüketiciye ulaşması lazım” şeklinde konuştu.
Anadolu Gazeteler Sahibi Temsilcisi Basın İlan Kurumu Genel Kurul ve Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Arslan da, şehirlerin markalaşmasında yerel basının vazgeçilmez bir öneme ve değere sahip olduğuna dikkat çekerek, “Şehirlerin, firmaların markalaşmasında da son derece önemli bir değere sahip. Ayrıca şehirlerin kahramanlar üretmesi, marka insanlar üretmesinde de yerel basın son derece önemli bir yere sahiptir” dedi.
Konuşmaların ardından oturum başkanlığını yapan Prof. Dr. Metin Kazancı “Halkla İlişkilerin Osmanlı’dan Günümüze Geçen Serüveni”, Show Tv Haber Dairesi Başkanı Erhan Çelik, Bugün Gazetesi Ankara Temsilcisi Adem Yavuz Arslan, Vatan Gazetesi köşe yazarı Ruşen Çakır, Rota Haber Genel Yayın Yönetmeni Ünal Tanık mesleki tecrübelerine dair, Konya Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Şeker de "Medyanın Yeni Halleri" başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.