Kabe’nin Çevresi Değişecek

YENİDEN dönüşüm kapsamında Mekke’de birçok bina yıkılıp yerine gökdelenlerin yapılması planlanıyor. Projeler kapsamında Kabe’nin de etrafındaki devasa binaların yıkılıp, alanı...

30 Eylül 2014 Salı 22:01
Kabe’nin Çevresi Değişecek






Kabe’nin Çevresi Değişecek

 YENİDEN dönüşüm kapsamında Mekke’de birçok bina yıkılıp yerine gökdelenlerin yapılması planlanıyor. Projeler kapsamında Kabe’nin de etrafındaki devasa binaların yıkılıp, alanı genişletilecek, biraz daha uzak noktaya yeni gökdelenler yapılacak. Plan kapsamında Kâbe’nin hemen yanında bulunan Kral’ın sarayı dahil Osmanlı eseri Ecyad Kalesi’nin yıkılmasının ardından yerine yapılan Al Baid kuleleri, Hilton ve Tevhid otel olmak üzere bir çok bina yıkılacak.
Hac döneminin yaşandığı bu günlerde Mescid-i Haram içinde ve avlusunda adım atmak neredeyse imkansız. Yüz binlerce insanın ibadet için geldiği Kabe’de özellikle namaz saatlerinde avlu da dolunca insanlar yollara serdiği seccadelerde namaz kılıyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.