Türk Çocuklar İçin Düsseldorf'ta Meclisin Önüne Çadir Kurdular

ALMANYA'da Umut Yıldızı Derneği üyeleri Gençlik Daireleri tarafından koruma altına alınan Türk çocuklarının yaşadığı sorunlara dikkat çekmek amacıyla Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyalet Parlamentosu önünde çadır eylemi başlattı. Düsseldorf...

29 Eylül 2014 Pazartesi 11:36
Türk Çocuklar İçin Düsseldorf'ta Meclisin Önüne Çadir Kurdular






ALMANYA'da Umut Yıldızı Derneği üyeleri Gençlik Daireleri tarafından koruma altına alınan Türk çocuklarının yaşadığı sorunlara dikkat çekmek amacıyla Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyalet Parlamentosu önünde çadır eylemi başlattı.
Düsseldorf kentinde bulunan eyalet meclisi önünde bir ay sürmesi planlanan eyleme çok sayıda kişi açılan deftere imza atarak destek verdi. Kurulan çadırın önüne asılan dövizlerde, 'Göçmen kökenli çocukların öz değerlerinin korunmasına özen gösterin', 'Gençlik daireleri denetlensin', 'Koruma altına alınan kardeşler birbirinden ayrılmasın', 'Göçmen kökenli çocukların aileleriyle anadilde konuşma yasağı kaldırılsın', 'Çocuklar Alman diye değil, kökeni yazılarak kaydı tutulsun', 'Koruma altına alınan göçmen kökenli çocuk konsolosluğa bildirilsin' diye sloganlar yazıldı.
SAYISI BELLİ DEĞİL
Umut Yıldızı Derneği Başkanı Kamil Altay, bir ay sürmesi planlanan eyleme destek olunması gerektiğini belirterek şunları söyledi:
"Alman Gençlik Dairesi, 1995 yılından günümüze kadar Almanya genelinde 600 bin çocuğu koruma altına almış. Bu çocuklarının ne kadarının Türk olduğu maalesef bilinememekte. Geçen yıl 13 bini göçmen kökenli 42 bin çocuk koruma altına alınmış olmasına rağmen bunların kaçının Türk çocuğu olduğu tespit edilemiyor. Aynı şekilde Gençlik Dairesi bir çocuğu koruma altına aldığı zaman 3 sayfalık form dolduruyor ve formun 3'üncü sayfasında şöyle bir madde var: 'Çocuk Alman vatandaşı mı, diğer ülke vatandaşı mı?' Bu sorunun açıklamasında ise, çocuk Alman vatandaşlığı hariç başka bir vatandaşlığa sahip dahi olsa kayıtlara Alman olarak geçer. Bu şekilde, formdaki bir madde yüzünden çocuklarımızı kaybediyoruz. Onun için net bir sayı tespit etmemiz de mümkün değil."
Kamil Altay, "Sünni- Alevi, Türk- Kürt, artık çekişmeleri bir kenara bırakıp çocuklarımıza sahip çıkmamız lazım" dedikten sonra sözlerine şöyle devam etti:
"4 yıldır yaptığımız çalışmaları bir dosya haline getirdik ve 16 eyalet parlamentosu ve federal parlamentoya sunduk, çocuklarımızın bu sorunlarının çözüme ulaşması için müracaatta bulunduk. Şu ana kadar 3 eyalet dosyamızı kabul ettiğini ve bizimle görüşecekleri konusunda bize yazılı beyanda bulundu. 50 yıldır bu sorunlar yaşanmış ama bundan sonra inşallah bu sorunların yaşanmaması için gayret sarf ediyoruz."

 

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.