Obama Erdoğan'ı albüme aldı...

ABD Başkanı Obama, Başbakan Erdoğan'ı 2013 yılı önemli görüşmelerini anlatan fotoğraf albümüne aldı, ancak bir fark var..

08 Ocak 2014 Çarşamba 04:36
Obama Erdoğan'ı albüme aldı...






 

ABD Başkanı Obama, 2013 yılının önemli görüşme ve gezilerinden derlediği fotoğraflarını Beyaz Saray albümünde yayınladı. Mayıs ayında ABD Gezisi sırasında Başkan Obama ile son kez görüşen Başbakan Erdoğan'ın fotoğrafı da ilk kez yıl sonu albümünde yer aldı. Fotoğrafta, her iki liderin de sırtı dönük olması dikkat çekti. Bu gezi sırasında Başkan Obama ile Erdoğan arasında sıcak başlayan görüşmelerin ilerleyen saatlerde gerginleştiği iddia edilmiş, gezi olayları sonrası ise iki ülke arasındaki ilişkilerde büyük bir soğukluk yaşanmıştı. Son operasyonlar içerisinde ABD'nin de parmağının bulunduğu iddiaları Washington çevrelerinde sık sık yalanlasa da, dün Beyaz Saray Sözcüsü, Türkiye ile ilgili soruya verdiği cevapta "Türkiye önemli bir NATO müttefikidir' ibaresi dikkat çekti. ABD Beyaz Saray Sözcüleri daha önce Türkiye'yi tanımlarken 'Stratejik ortağımız' ifadesine vurgu yapardı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.