Ukrayna'da iç savaş gibi çatışma

AB Ukrayna'yı neden çok seviyor. Hitler Almanyası'nı diz çöktüren Ukrayna Halkı'na Merkel neden şirinlik yapıyor olabilir?

18 Şubat 2014 Salı 22:32
Ukrayna'da iç savaş gibi çatışma






Ukrayna'da iç savaş gibi çatışma

AB ve Amerika'nın  desteklediği muhaliflerin aylardır süren eylemleri sonunda çatışmaya dönüştü. Ellerinde uzun namlulu silahlar ile Başkent Kiev'e uzaktan polise ve kamu binalarına ateş açan muhalifler çok sayıda polisi yaraladı. Göstericilerin Bağımsızlık Meydanı etrafında bulunan kamu ve sivillere ait çok sayıda binayı işgal ettiği bildiriliyor. Bugün meydana gelen çatışmalar sırasında metro girişinde 5, meydana çıkan yollarda ise 12 olmak üzere ena az 15 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. İçişleri bakanlığı dün gün boyu süren çatışmaları vahşice olduğunu belirterek 7 polisin hayatını kaybettiğini duyurdu. Ölü ve yaralı sayısı hakkında sürekli çelişkili bilgilerin geldiği ülkede, itar-Tass 300'den fazla kişinin yaralandığını duyurdu.  Görgü tanıkları ise dünkü blançonun hayatını kaybeden polislerin dışında 18 kişinin can verdiğini haber verdi. Bu arada terörist gruplar tarafından rehin alınarak öldürülen polis memurunun görüntüleri ülkede infiale neden oldu..

 

 


ÜLKENİN AYDINLARI SUSKUN    
Sokak gösterilerinin iç savaşa döndüğü bugünlerde Ukraynalı yazar ve akademisyenlerin suskunluğu dikkat çekiyor. Alman işgaline karşı direnen Ukraynalı muhaliflerin bu kez kendi ülkelerini Avrupaya satmakla suçlayan gazeteler dün muhalef milisleri tarafından molotofla yakıldı. Dün sabah erken saatlerde Kiev'de çok sayıda magaza, market, eczane saldırılar yüzünden açılamadı. Ekmek üreten fırınlar artan baskı yüzünden iş yapamadı. AB destekli göstericiler, Başbakan ve Cumhurbaşkanı'dan istedikleri tüm tavizleri koparmasına rağmen eylemlerini şiddeti tırmandırarak sürdürmesi dikkatlerden kaçmıyor.

GÖSTERİCİLER İÇİN HERŞEY BAHANE

Askeri kıyafetler içinde bacaklarına bağladıkları Rambo bıçakları, ayaklarında askeri postallar ve başlarında haki renk askeri miğferlerle göstericilere önderlik eden muhaliflere Avrupa Birliği ve ABD'nin son özellikle son 4 yıldır hatırı sayılır paralar harcadığı biliniyor. Hükümet karşıtı eylemcilere karşı çıkan sivil Ukraynalılar da gösterilerin yoğun olduğu bölgelere sık sık gelerek karşı eylem yapıyor. Ancvak Kiev polisi provakasyon endişesi ile karşıt grupları birbirine yaklaştırmıyor..

MUHTEŞEM TİYATRO

Göstericiler polisin kulaklarını kestiği, kafa derilerini yüzdüğü iddiasıyla Fransız ve Alman gazeteleri ile BBC'ye gönderdikleri fotoğrafların muhteşem bir tiyatrodan ibaret olduğunun görülmesi, batılı ülkelerin Ukarya içindeki etkisini açık olarak gösteriyor. Polis, "kulağımı Kiev polisi kesti" diyen göstericiyi bularak kulaklarının tam olduğunu kanıtlamak için bir hafta uğraştı, Ancak bu süre içerisinde AB içinde Ukrayna hükümetine yönelik çok sayıda aleyhte karar çıktı.

ALMANYA UKRAYNA'YI NEDEN ÇOK SEVİYOR

Hitler Almanyası'nın işgaline karşı kesin bir zafer kazanan Ukrayna halkı, Alman egemenler tarafından hiç bir zaman unutulmadı. Çernobil sonrası Ukrayna'ya diz çöktürecek çok sayıda  operasyon yapıldı. Ukrayna muhalefetinin yıllardır Almanya, ABD ve İngiltere tarafından maddi olarak desteklendi. Rusya'nın AB yolunu kesen ve dünyanın en büyük tarım topraklarına sahip olan Ukrayna, kirlenmemiş topraklarıyla bu ülkelerin iştahını kabartıyor. Ucuz ve eğitimli işgücü AB ülkelerinde bonus olarak görülüyor.

OLAYLARI KİMLER ÇIKARDI, İZLEYİN

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.