Pipet Roket, Oyuncak Müzesi’nden Havalanacak

Amerika’da başlayan ve dünya çapında 150’den fazla noktada çocukların zihinsel ve bilişsel gelişimlerine destek olmayı hedefleyen Engineering For Kids (EFK) workshop eğitimlerine devam ediyor.

14 Aralık 2015 Pazartesi 09:41
Pipet Roket, Oyuncak Müzesi’nden Havalanacak






Pipet Roket, Oyuncak Müzesi’nden Havalanacak


 Bilimi, teknolojiyi, mühendisliği ve matematiği kullanarak çözüm ortaya koymaya teşvik eden EFK, çocukları bu kez Oyuncak Müzesi’nde ağırlıyor. Uzay ve Havacılık Mühendisliği kapsamında 20 Aralık günü saat 11:00’da Oyuncak Müzesi’nde gerçekleşecek eğitimde, 7-11 yaş arası çocuklar kendi roketlerini tasarlayarak kullanma heyecanını yaşayacak.


Amerika’da açıldığı 2009 yılından itibaren dünya çapında 150’den fazla noktada binlerce çocuğa ulaşan Engineering For Kids (EFK), çocukları doğuştan mühendis olarak kabul ederek zihinsel ve bilişsel gelişimlerini bu doğrultuda geliştirmeyi amaçlıyor. EFK’da eğitimler, hafta içi sınıflarının yanı sıra hafta sonu workshoplarıyla da devam ediyor. Workshop eğitimini bu kez Oyuncak Müzesi’ne taşıyan EFK, 20 Aralık günü düzenlenecek atölye çalışmasıyla çocuklara yaparak öğrenme ve “neden” sorusunu deneysel yönden yanıtlayabilme fırsatı sunacak.


Pipet Roket Heyecanı


EFK’da verilen Uzay ve Havacılık Mühendisliği eğitimi kapsamında yapılacak workshop, 7-11 yaş arası çocuklar için saat 11:000’da gerçekleştirilecek. Oyuncak Müzesi’ndeki workshopta çocuklar kendi pipet roketlerini sıfırdan tasarlayıp üreterek kullanma heyecanını yaşayacak. Çocuklar aynı zamanda uçuş mantığını anlayarak mesafe algısını da gözlemlemiş olacak.


STEM Metodu ile Eğitim


Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik kelimelerinin İngilizce karşılıklarının kısaltılmış hali olan STEM, öğrencileri problem çözmede bilimi, teknolojiyi, mühendisliği ve matematiği uygulamaya teşvik ediyor. STEM metodu ile öğrenciler temel bilgilerini geliştirirken, okul, toplum ve gerçek yaşama ilişkin konu ve sorunlar arasında bağlantı kurabiliyorlar. STEM metodunu uygulayan EFK, öğretmen merkezli sınıf yerine problem çözme, keşif ve araştırmayla öğrenme merkezli bir sınıfta çocuklara yaparak öğrenme fırsatı sunuyor. Yapılan deneyler ve uygulamalar sayesinde çocuklar hem el becerilerini ve düşünce tarzını geliştiriyor hem de eğlenerek öğreniyor.
Son Güncelleme: 14.12.2015 09:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.