400 bin kişiye yeni istihdam sağlayacak

İş dünyasında 2017'de üç sektörde 400 bin kişi için iş kapısı aralanacak..

11 Kasım 2016 Cuma 08:57
400 bin kişiye yeni istihdam sağlayacak






İş dünyasında 2017'de üç sektörde 400 bin kişi için iş kapısı aralanacak.. Enerji sektöründe çağrı merkezleri de istihdam sağlıyor. Toplam 21 çağrı merkezinde, 3 binin üzerinde birey çalıştırılacak. Sektörde nitelikli eleman geliştirmek nedeniyle Boğaziçi Elektrik Dağılma AŞ (BEDAŞ), Türkiye Iş Kurumu (İŞKUR) ve İstanbul İl Ulusal Eğitim Müdürlüğü’nce kurulan BEDAŞ Yüksekokul, birincil mezunlarını verdi. Onlarca elektrik teknikeri ve teknisyeni işe yerleştirildi.

Yiyecek Perakendecileri Derneği (GPD), İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (İSMEK) ile birlikte bir Perakende Okulu açtı. Satış danışmanı, kasiyer, kasap, manav, şarküteri uzmanı gibi mesleklerde eğitimi ücretsiz bölge kursiyer, sektörde istihdam ediliyor. Keza Avrupa Birliği (AB) fonu ile geliştirilen ücretsiz ‘online perakende eğitimi’ sonucunda da meslek garantisi sağlanıyor.

Iş dünyası 2017’nin meslek anlamında 2016’dan daha iyi olacağını umuyor. Gelecek yıl yüzde 10 büyümeyi öngören sektörler, yeni işe alımların artacağını hesaplıyor. 2017’de üç sektör 330 bin kişiye meslek sağlayacak. Ekonominin yüklenici sektörlerinden inşaat 250-300 bin kişiyi işe almaya hazırlanırken, iç giyimde 50 bin kişi, yiyecek perakendesinde ise 30-50 bin kişiye iş imkanı yaratılabilecek.

Genel Olarak firmaların eleman çağırmak için başvurduğu manâlı adreslerden birisi de Türkiye Meslek Kurumu (İŞKUR). Kurumun www.iskur.gov.tr internet adresinden üye olarak hangi sektörlerden hangi firmaların işçi aradığını takip edebilirsiniz. Ayrıca İŞKUR’un bedava iş edindiren kurslar konusunda işbirliği halinde olduğu belediye, şirket ya da derneklerin bilgisine de ulaşabilirsiniz.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.