BDDK Başkanı istifa etti, yerine yardımcısı geldi

BDDK Başkanı Mukim Öztekin, 12 Kasım itibariyle sağlık sorunları dolayısıyla görevinden ayrıldı. Öztekin'in yerine BDDK Başkanlığına 2. Başkan Mutalip Ünal vekalet edecek.

14 Kasım 2014 Cuma 18:38
BDDK Başkanı istifa etti, yerine yardımcısı geldi






BDDK Başkanı istifa etti, yerine yardımcısı geldi, Muttalip Ünal Kimdir?


Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) Başkanı Mukim Öztekin, 12 Kasım itibariyle sağlık sorunları dolayısıyla görevinden ayrıldı. Öztekin'in yerine BDDK Başkanlığına 2. Başkan Mutalip Ünal vekalet edecek.
Bir süredir Finans çevrelerinin dilinden düşmeyen istifa sonunda gerçek oldu. Ünal bu göreve gelmeden önce Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı görevinde bulundu. Çok sayıda yolsuzluğun üzerine gidilen operasyonlarda imzası bulunan Ünal 1987 - 2004 yılları arasında bu Başbakanlık bünyesinde değişik görevlerde bulundu.

MÜTTALİP ÜNAL KİMDİR?

BDDK üyeliğine atanan Mutalip Ünal, 1968 Sivas doğumlu. Erciyes Üniversitesi İİBF İşletme Bölümü'nü bitirdi. İngiltere Leicester Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nde yüksek lisans eğitimini tamamladı. İngilizce bilen Ünal, 1987-2001 yılları arasında sırasıyla; Başbakanlık Müfettiş Yardımcılığı, Başbakanlık Müfettişi ve Başbakanlık Başmüfettişi görevlerinde bulundu. 2001-2004 yıllarında Başbakanlık Personel ve Prensipler Genel Müdür Yardımcısı olarak çalıştı. Ünal, 2004 yılından bu yana Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanı olarak görev yapıyordu.



Son Güncelleme: 14.11.2014 18:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.