Aile sağlığı merkezi çalışanlarının iş bırakma eylemi

Mustafa ÖZDABAK/İSTANBUL,() AİLE Sağlığı ve Toplum Sağlığı Merkezi çalışanı bir grup, 3 günlük iş bırakma eylemi başlattı. Davullu-zurnalı eylem yapan doktor, hemşire ve sağlık çalışanlarından oluşan grup, "İş güvencemiz,...

20 Mayıs 2015 Çarşamba 15:00
Aile sağlığı merkezi çalışanlarının iş bırakma eylemi






Mustafa ÖZDABAK/İSTANBUL,() AİLE Sağlığı ve Toplum Sağlığı Merkezi çalışanı bir grup, 3 günlük iş bırakma eylemi başlattı. Davullu-zurnalı eylem yapan doktor, hemşire ve sağlık çalışanlarından oluşan grup, "İş güvencemiz, insani çalışma süreleri ve koşullarımız için iş bırakıyoruz" dedi. Grup üyeleri taleplerinin yerine getirilmesi için gökyüzüne balon uçurdu.
Beşiktaş Meydanı'nda toplanan Birinci Basamak Sağlık Çalışanları Sendikası üyesi sağlık çalışanları, "Cumartesi Günleri Ne ASM'leri Ne De TSM'leri Açmayacağı", “Halkın Sağlığını Canla Başla Koruyacağız" yazılı dövizler taşıdı. Hep birlikte halay çeken sendika üyeleri geceyi Beşiktaş'ta açtıkları stantta geçireceklerini, sağlık çalışanlarının sorunlarını anlatacaklarını açıkladılar.
Basın açıklaması yapan Birinci Basamak Sağlık Çalışanları Sendikası Başkanı Dr. İlknur Çabuk “Tıbbiyeli Hikmetler'in evlatları olarak bizler, 2015 yılında ülkemizin sağlığına ve sağlık çalışanlarına sahip çıkmak için bir mücadele başlattık. Aile sağlığı merkezlerimiz bugün insanlık dışı çalışma koşulları ve angaryalarla zulüm altındadır. Bizlerin tek derdi nöbet değildir. İş güvencemiz elimizden alınmış, keyfi uygulamalarla sağlık çalışanları işsiz bırakılmaya çalışılmış, emeklilik hakkımız ve yıpranma payımız verilmemiştir. 27 Nisan'da Sağlık Bakanlığı önünde deklarasyonumuzu açıkladık. Eğer bizimle görüşmezseniz iş bırakacağımızı söyledik. Halkın sağlığını 'gerçekten' korumak için, insanca çalışma koşulları için, emeklilik hakkımız için, yıpranma payımız için 20-21-22 Mayıs tarihlerinde iş bırakıyoruz" dedi. Grup üyeleri yapılan basın açıklamasının ardından taleplerinin yerine getirilmesi için gökyüzüne balon uçurdular. Eyleme Türk Tabipler Birliği, Sağlık Emekçileri Sendikası da destek verdi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.