Caretta caretta heykeli yenileniyor

MUĞLA'nın Ortaca İlçesi'nin turistik Dalyan Mahallesi'ndeki caretta caretta heykeli yenileniyor. Atatürk Caddesi ile Cumhuriyet Meydanı'nın kesiştiği noktadaki döner kavşaktaki süs havuzu içinde bulunan Dalyan'ın simgesi caretta caretta...

08 Nisan 2015 Çarşamba 11:04
Caretta caretta heykeli yenileniyor






MUĞLA'nın Ortaca İlçesi'nin turistik Dalyan Mahallesi'ndeki caretta caretta heykeli yenileniyor.
Atatürk Caddesi ile Cumhuriyet Meydanı'nın kesiştiği noktadaki döner kavşaktaki süs havuzu içinde bulunan Dalyan'ın simgesi caretta caretta heykeli bakıma alındı. 30 yıl önce İzmirli ünlü heykeltraş Eray Okkan tarafından yapılan fiber heykelin bakımını asistanı Gülay Özkan yapıyor. Annesinin kolları arasındaki iki yavru caretta carettanın temsil edildiği heykelin bakım çalışmaları beldedeki az sayıda turistin de ilgisini çekti.
Heykeltraş Okkan'ın İzmir deki atölyesinde asistanlığını yapan Gülay Özkan, caretta careta heykelini sezona hazır hale getireceklerini söyledi.
Özkan, "30 yıl önce Eray Okkan tarafından yapılmış olan bu heykeli restore ediyoruz. Strafor üzerine fiber kaplanarak yapılan heykelin önce yıpranmış yerlerinin kaba temizliğini yaptık. Özel hazırlanan macunla heykelin hasarlı olan bölgelerini kapladıktan sonra aslına uygun renklerde boyanacak. Heykel, bunca zaman çok iyi dayanmış. 3 günlük bir çalışma sonucunda turizm sezonuna hazır hale getireceğiz" dedi.

FOTOĞRAF

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.