Eski bağımlı ‘bağımlılıkla mücadele' için dernek kurdu

Ezgi ÇAPA/İSTANBUL, () ALKOL ve sigara bağımlısı olan ve bağımlılıktan kurtulan Balat sakini Hasan Bayraktar, sigara, alkol, kumar, uyuşturucu, teknoloji bağımlılığı ve obeziteyle mücadele etmek için Maviay Derneği’ni kurdu....

15 Nisan 2015 Çarşamba 11:40
Eski bağımlı ‘bağımlılıkla mücadele' için dernek kurdu






Ezgi ÇAPA/İSTANBUL, () ALKOL ve sigara bağımlısı olan ve bağımlılıktan kurtulan Balat sakini Hasan Bayraktar, sigara, alkol, kumar, uyuşturucu, teknoloji bağımlılığı ve obeziteyle mücadele etmek için Maviay Derneği’ni kurdu. Okullarda gençleri bilinçlendirmek için etkinlikler düzenleyen Bayraktar “30 yıl içtim. Hata yaptım. Bu hatayı gençler yapsın istemiyorum” dedi. Bayraktar, arkadaşları ile birlikte emekli maaşlarını birleştirerek kurdukları derneğin daha fazla gence ulaşması için yetkililerin desteğini bekliyor.

Sigara, Alkol, Kumar, Uyuşturucu, Teknoloji Bağımlılığı ve Obeziteyle mücadele etmek amacıyla kurulan Maviay Derneği, Fatih’te bulunan Alparslan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileriyle bir araya geldi. Maviay Derneği üyeleri madde bağımlılığı ile mücadeleye ilişkin hazırladıkları sunumları öğrencilerle paylaştı. Öğrencileri uyuşturucu satanlara karşı dikkatli olması konusunda uyaran Maviay Derneği Genel Başkanı Hasan Bayraktar “Aman oyuna gelmeyin, sizleri tuzağa düşürmek istiyorlar. Arkadaşlarınıza çok dikkat edin. 'Bir kereden bir şey olmaz' demeyin” diye konuştu. Öğrencilere yapılan sunumda bağımlılarının yüzde 35’inin ‘merak’ nedeniyle madde kullanmaya başladıkları ifade edildi.

ARKADAŞ ORTAMI VE HOBİ EDİNMEK GENÇLERİ UYUŞTURUCUDAN UZAKLAŞTIRIYOR
Paneli izleyen öğrenciler sigara, alkol ve uyuşturucu kullanmayacaklarına dair toplu olarak söz verdi. Arkadaş ortamının madde kullanımında belirleyici etkenlerden biri olduğunu ifade eden öğrenciler, iyi arkadaş ortamında bulunmanın ve boş vakitlerini değerlendirebilecekleri bir hobi edinmenin önemine değindi. Madde kullananlardan uzaklaşmak için arkadaş ortamını değiştirdiğini anlatan bir öğrenci, “Her türlü maddenin kullanımı için teklif geldi ama irademi korudum, kullanmadım. Arkadaş ortamımı değiştirdim” dedi. Etkinliğin düzenlemesinde ön ayak olan öğrenciler Şirin Turan ve Asuman Nurtopal, “ 'Bugün benim başıma gelmedi ama yarın bir başkasının başına gelebilir’ denilerek önlem alınabilir” şeklinde konuştu.

BEN HATA YAPTIM GENÇLER DE YAPSIN İSTEMİYORUM
Kendisi de alkol ve sigara bağımlısı olan ve bırakan Maviay Derneği Başkanı Hasan Bayraktar “12 yaşında sigaraya, 15 yaşında alkole başladım. Kendim bıraktıktan sonra bağımlı olmadan yaşamanın çok güzel bir şey olduğunu anladım. Herkesin bunu yaşamasını istiyorum. Eski bir bağımlıyım. Kandil günleri, Ramazan hariç her gün içerdim. 30 yıl içtim. Hata yaptım. Bu hatayı gençler yapsın istemiyorum”  dedi.

Emekli maaşlarını birleştirerek aldıkları ikinci el bilgisayarlarla dernek kurduklarını anlatan Bayraktar “Okulla ev arasında biz olmalıyız ki, çocukları sigaraya, alkole, uyuşturucuya alıştıracak kişiler araya girmesin” diye konuştu. Ev ortamı sağlayarak çocukları ve gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak istediklerini belirten Bayraktar, dernek koşullarının genişletilmesi için yetkililerden destek istedi.
Maviay Derneği başta bağımlılar olmak üzere her hafta Cumartesi saat 17:00-18:00 arasında Balat’ta etkinlik düzenliyor. Bağımlılıkla mücadele etmek isteyen gençler ve aileler derneğe 7 gün 24 saat 0-212-5314073 numaralardan ulaşılabiliyor.

 (FOTOĞRAF)

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.