Kasapta Sucuk Kuyruğu

Erhan GÖĞEM/ KIRIKKALE, () - KIRIKKALE'de kurban kesen vatandaşlar, etlerin bir bölümünü sucuk yaptırmak üzere baharatçı ve kasaplara akın etti. Piyasada çeşitli marka sucukların kilosu 20-30 lira arasında değişirken vatandaşlar fazla...

05 Ekim 2014 Pazar 12:44
Kasapta Sucuk Kuyruğu






Kasapta Sucuk Kuyruğu

Erhan GÖĞEM/ KIRIKKALE, () - KIRIKKALE'de kurban kesen vatandaşlar, etlerin bir bölümünü sucuk yaptırmak üzere baharatçı ve kasaplara akın etti. Piyasada çeşitli marka sucukların kilosu 20-30 lira arasında değişirken vatandaşlar fazla etlerin bir bölümünü, kilosu 1 liradan kıyma, 6 liradan ise sucuk yaptırdı.
Baharatçı İhsan Ünlü, bayram süresince işlerinin çok yoğun olduğunu ve el değmeden sucuk üretimi yapma imkanına sahip olduğunu söyledi. Ünlü, sucuk yapımı için etin önce kuşbaşı olarak doğranıp ardından kıyma çekilmesi gerektiğini belirtirken, "Dededen kalma mesleğimizi yerine getirirken, hazırladığımız sucuklar piyasadaki sucuklara oranla daha ucuza ortaya cıkmış oluyor. Vatandaşlarımızın etlerini daha uzun süreli muhafaza etmeleri için sucuk yapıyoruz. Her Kurban bayramında sucuk imalatımız artırıyor. Bayramın ikinci gününde vatandaşlar sucuk yapımı için 4 tona yakın et getirdi. Sucuğu, baharatı, işçiliği dahil kilosunu 6 TL yapıyoruz. Bayram sonuna kadar 15-16 ton arasında sucuk yapmamız söz konusu. Vatandaşlar baharattaki kaliteyi arıyorlar. 6 makine ile hizmet veriyoruz. Vatandaşlar sabahın erken saatinden itibaren hem kıyma çektiriyorlar, Hem de sucuk yaptırıyorlar" dedi.
Kurban etlerinin bir bölümünü sucuk yaptırarak değerlendirdiklerini belirten vatandaşlar ise piyasadaki sucukların pahalı olmasından yakınırken, "Uzun süre saklama imkanı olan yaptırdığımız sucukları ailemizle birlikte kış boyunca yeme imkanı bulacağız" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Anahtar Kelimeler:
Kasapta Sucuk Kuyruğu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.