AK Parti'ye seçim rekoru kırdıran illere bakanlık jesti

1 Kasım seçimlerinin kazanılmasında büyük rol oynayan illere yeni kabineden önemli müjdeler gelebilir.

21 Kasım 2015 Cumartesi 10:10
AK Parti'ye seçim rekoru kırdıran illere bakanlık jesti






AK Parti'ye seçim rekoru kırdıran illere bakanlık jesti

1 Kasım seçimlerinin kazanılmasında büyük rol oynayan illere yeni kabineden önemli müjdeler gelebilir. yeni AK Parti hükümeti sandıklarda oy patlaması yapan illere ya bakanlık ya da hiç beklemedikleri alanlarda yatırım alabilir.
AKŞAM Gazetesi'nden Hakkı Kurban'ın haberine göre yeni kabinede oy rekoru kıran illerin milletvekillerini kabinede yeni görevler bekliyor. Başbakan AHmet Davutoğlu, yeni Bakanlar Kurulu listesi üzerindeki çalışmalarını tamamladı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayına sunmaya hazırlanıyor.
64'üncü Hükümet'teki görev dağılımını şekillendiren Davutoğlu, son istişareyi Külliye'de Erdoğan'la yapacak. "Güçlü", "reformist", "tecrübeli" bir kabine hazırlayan Davutoğlu'nun, 316 milletvekilinin nitelikleri kadar, yeni hükümetin hedef ve önceliklerini dikkate alarak listeyi oluşturduğu ifade ediliyor.

ÇEKİŞME İSTENMİYOR

Yeni kabine oluşumunde en önemli hassasiyet noktasının "uyum" olduğu belirtiliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da altını çizdiği "uyumlu kabine", Başbakan Davutoğlu'nun da önceliğiydi. Dört yıllık süreçte gerekli düzenlemelerin sorunsuz hayata geçirecek kadro hazırlandı.

7 BÖLGEDEN BAKAN VAR

Hangi bölgeden, ne kadar oy çıktığına bakılmaksızın, yedi bölgeden de bakanların kabinede olduğu belirtiliyor. 1 Kasım seçimlerinde oy patlaması yapan bazı illerden seçilen isimlerin ise "bakanlık"la ödüllendirildiği kaydediliyor.

'MİNİ KABİNE' HESABI

Davutoğlu, "ekonomi", "dış politika ve güvenlik", "reformlar" alanındaki üç "mini kabine" yapılanmasıyla Bakanlar Kurulu'nun çalışacağını belirtmişti. Bu alanlarda süreçlerin hızlı işlemesi için "tam donanımlı" isimlerin işin başında olacağı kaydedildi.

REFORMiST KABiNE

Yargıdan eğitime, bürokrasiden diplomasiye kadar çeşitli alanlarda "reformlar" yeni döneme damga vuracak. En öncelikli hassasiyet ise yeni anayasa ve Başkanlık olacak.

DENEYiMLi İSiMLER

Başbakan Yardımcısı sayısını artıracağı belirtilen Davutoğlu'nun, bakanlıklar arasında "koordinasyon" rolü üstlenecek isimleri "deneyimli  vekiller arasından seçtiği ifade ediliyor.

'DiNAMiZM' HEDEFi

Davutoğlu'nun "dinamik" bir kabine yapılanması kapsamında, hem geçmişte hem de seçim sürecinde "performans"larıyla öne çıkan isimlere kabinede yer açtığı belirtiliyor.
Son Güncelleme: 21.11.2015 10:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.