Atatürk Havalimanı saldırısında 13 kişi tutuklandı

Atatürk Havalimanı'na yönelik terörist saldırı sonrası düzenlenen operasyonlarda yakalanan örgüt yandaşlarından 13'ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

04 Temmuz 2016 Pazartesi 08:59
Atatürk Havalimanı saldırısında 13 kişi tutuklandı







Atatürk Havalimanı saldırısında 13 kişi tutuklandı

Türkiye'yi yasa boğan Atatürk Havalimanı'na yönelit terörist saldırıyla ilgili gözaltına alınan zanlılardan 13'ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısıyla ilgili mahkemeye sevk edilen 13 kişi, 'silahlı terör örgütüne üye olmak' ve 'kasten öldürmeye iştirak' suçlarından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, havalimanındaki terör saldırısıyla ilgili olarak 30 Haziran'da 13 şüpheliyi, 1 Temmuz'da da yabancı uyruklu 11 şüpheliyi gözaltına almıştı.

ATATÜRK HAVALİMANI'NA 80 KİŞİLİK ÖZEL TİM

Bu arada saldırı sonrası alınan güvenlik önlemi çerçevesinde Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nden 80 kişilik özel tim havalimanında görevlendirildi.

Özel Harekat Şube Müdürlüğü tarafından da eğitim alacak olan tim, havalimanının iç ve dış hatlar terminal içi ile dışı, metro katı, yol kontrol noktası gibi yerlerde gruplar halinde 24 saat boyunca uzun namlulu silahlarla nöbet tutacak.

Bu arada Atatürk Havalimanı işletmecisi TAV, terör saldırısının ardından personeline uzman psikolog eşliğinde psikolojik destek vermeye başladı.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.