Avrupa kış tatili için Türkiye'yi tercih ediyor

13 Aralık 2012 Perşembe 14:04
Avrupa kış tatili için Türkiye'yi tercih ediyor






İSTANBUL (CİHAN)- Yılbaşında kış tatil planı yapan Avrupa ülkeleri arasında Türkiye´yi, en fazla İngilizlerin tercih ettiği belirlendi. Britanyalıları, Almanlar ile Rus turistler takip ediyor.

İnternetten en hesaplı uçak bileti sunan Skyscanner Platformu, Avrupa´da tatil döneminin başladığı ve seyahate çıkılan en yoğun gün olan 22 Aralık tercihlerini karşılaştırdı.

Kış tatilini genellikle aileleriyle birlikte planlayan her 5 İngiliz´den birisi güneşli bir ülkeyi tercih ediyor. Kuzey Avrupa´daki iklimin sıfırın altında seyretmesi tatilcileri Türkiye´nin de bulunduğu güneye yönlendirdi. Türkiye, aralık ayı tatili için en çok İngilizler ve Almanlar tarafından tercih edildi.

Ruslar da yine aralık soğuklarından uzaklaşmak için en cazip ülke olarak Türkiye´ye geliyor. Kış tatili tercihinde İtalyanlar, Türkiye´yi ziyaret eden dördüncü ülke. İtalyanlar, kendilerine yakın hissettikleri Türk kültürünü keşfetmek adına ve fiyatların uygunluğu nedeniyle Türkiye'yi tercih ettiklerini belirtiyor.

Hollandalılar da yılbaşı tatili için Türkiye´ye akın eden beşinci ülke konumunda. İspanya, Fransa vatandaşları da zengin kültürü görmek için Türkiye'ye geldiklerini söylüyor.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.