Bursa İHH Suriyeli mültecilere 3 kamyon yardım gönderdi

24 Kasım 2012 Cumartesi 10:45
Bursa İHH Suriyeli mültecilere 3 kamyon yardım gönderdi






BURSA (CİHAN)- İnsani Yardım Derneği (İHH) Bursa Şubesi, ülkelerinde yaşanan olaylardan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli mülteciler için 3 kamyon yardım malzemesi gönderdi. Yardım konvoyunun hareketi öncesi AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, AK Parti Bursa İl Sekreteri İlhami Aydın ve AK Parti Sosyal İşler Başkanı Mustafa Gürses de İHH Bursa Şubesi'ne destek verdi.

Konvoyun hareketi öncesi bir açıklama yapan AK Parti İl Başkan Yalçın, İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra sınırları yanlış çizilmiş bir coğrafyada kardeş kanı akmaya devam ettiğinin altını çizerek, Bu bölgede bir türlü yerli yerine oturtulamayan taşlar inşallah adaletli yaklaşımlarla giderilmeye çalışılıyor. Bu çalışmaların önderliğini yapan kuruluşlardan biri her zaman İnsani Yardım Derneği oldu. Tüm arkadaşlara yürekten teşekkür ediyorum. Çok önemli bir iş yapıyorlar. Tüm toplumu da İnsani Yardım Derneği'nin faaliyetlerine iştirak etmeye davet ediyorum. Hepsinden Allah razı olsun. dedi.

İHH Bursa Şubesi Başkanı Hüseyin Kaptan ise konuşmasında hayırlı bir iş için bir araya geldiklerini belirterek, şunları söyledi: 20 aydan beri Esad rejimin zulmü altında olan yurtlarından edilen ve sığınacak yer arayan Suriyeli kardeşlerimiz şu anda sınırda kış günü soğukta, açıkta. Biz bu kardeşlerimize bir nebze olsun elimizi uzatmak ve onların sıcak bir kışı geçirmeleri için gayret içine girdik. Böyle bir kampanyaya, Bursa halkından yoğun teveccüh gördük.

Yardım konvoyunda bulunan 3 kamyonda 25 tona yakın gıda, battaniye ve çocuklar kıyafetleri bulunduğunu açıklayan Kaptan, 3 kamyonluk yardım konvoyu bugün yola çıkmış olacak. Üretimde olan uyku tulumu ve battaniyeyi 10 gün içerisinde de 2 kamyonla ikinci yardımı göndermiş olacağız. şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından yardım konvoyu dualar eşliğinde yola çıktı.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.