Cıvadan zehirlenen 80 kişi taburcu oldu

14 Mart 2012 Çarşamba 14:46
Cıvadan zehirlenen 80 kişi taburcu oldu






Taburcu edilen öğrenciler ve vatandaşlar evlerine gönderildi. Birkaç öğrencinin okulda deneylerde kullanılmak üzere bulundurulan cıvayı alıp evlerine götürmeleri sonrasında toplamda 237 kişi hastanelik olmuştu.

29 Şubat tarihinde zehirlenme ve derilerinde renk değişikliği şikâyetiyle Elbistan Devlet Hastanesi acil servine kaldırılan 16 öğrenci hemen Gaziantep Devlet Hastanesi'ne sevk edilmişti. Ancak daha sonra Karahasanuşağı Köyü İlköğretim Okulu'na taşımalı olarak devam eden bazı köylerde de zehirlenme belirtisi ortaya çıkmış ve yüzlerce kişi sağlık taramasından geçirilmişti. Bir süredir Gaziantep ve Kahramanmaraş'taki hastanelerde tedavi gören 80 kişinin taburcu edildiği bildirildi. İlçe Kaymakamı Metin Maytalman, taburcu edilen hastaların her ihtimale karşı zaman zaman sağlık taramasından geçirileceğini söyledi. Maytalman, Cıva zehirlenmeleri sonrasında sevk edilenlerden 80'i taburcu edildi. Bu sevindirici bir haber. Tedavisi devam eden diğer vatandaşlarımızın da en kısa sürede normal yaşamlarına dönemlerini bekliyoruz. dedi.

Aile Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Betül Batur da sevk edilen cıva mağdurlarının geri kalanının tedavisinin devam ettiğini anlattı ve tedavilerinin ardından en kısa sürede taburcu edileceklerini bildirdi.

Öte yandan İl Genel Meclisi Üyesi Ali Demir, köyde yaşanan zehirlenme vakaları sonrasında gerek Kahramanmaraş Valiliği'nin, gerekse Elbistan Kaymakamlığı'nın ciddi gayret gösterdiğini dile getirdi ve emek verenlere teşekkür etti. Demir, Bana göre bu bir felakettir. Devletimiz olayın ilk duyulmasının ardından bürokratıyla ve sağlık hizmetleriyle oldukça başarılı bir sınav vermiştir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. diye konuştu. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.