Ergenekon sanıkları Esenyurt'ta çatıştı, 1 ölü var

Esenyurt'ta dün gece meydana gelen esrarengiz çatışma sırasında Molotof atma davasının bir numaralı sanığı Fatih Derdiyok pompalı tüfekle vurularak öldürüldü.

09 Aralık 2014 Salı 21:43
Ergenekon sanıkları Esenyurt'ta çatıştı, 1 ölü var






Ergenekon sanıkları Esenyurt'ta çatıştı, 1 ölü var

Ergenekon Davası sırasında en önemli olaylardan biri olarak öne çıkan Cumhuriyet Gazetesi'ne molotof atılmasına isimleri karışan sanıklar yeniden ortaya çıktı. Esenyurt'ta dün gece meydana gelen esrarengiz çatışma sırasında Molotof atma davasının bir numaralı sanığı Fatih Derdiyok pompalı tüfekle vurularak öldürüldü.

İKİ GRUP ARASINDA ÇATIŞMA ÇIKTI

Ergenekon Davası'nda, Cumhuriyet Gazetesi'ne molotof atmaktan yargılanan Fatih Derdiyok çıkan silahlı çatışmada öldürülürken, Murat Aplak ağır yaralandı. Bora Ballı ise olaydan yara almadan kurtuldu. Polis olayı aydınlatmak için soruşturma başlattı.
Esenyurt'tan dün gece saat 23.30'da bir çatışma olayı yaşandı. İki grup arasında çıkan çatışmada Cumhuriyet Gazetesi'ne 2008 yılında molotof kokteyli atmaktan Bedirhan Şinal ile birlikte yargılanan Fatih Derdiyok pompalı tüfekle öldürüldü.

ÇATIŞMA NEDEN ÇIKTI?

Aynı davada yargılanan isimlerden Murat Aplak ağır yaralandı. Olay yerinde olduğuna yönelik polisin istihbarat aldığı Bora Ballı'nın ise saldırıdan yara almadan kaçtığı iddia edildi. Terörle Mücadele ve Organize Şube Müdürlüğü ekipleri olayla ilgili araştırma başlatırken, olayın nedeni ile ilgili net bir bilgiye ulaşılamadı.

Ergenekon'la birleştirilen Cumhuriyet Gazetesi'ne molotoflu saldırı olayı ile ilgili Boğaç Kaan Murathan, Bedirhan Şinal, Bayram Demir, Seyhun Zaim, Bora Ballı, Murat Aplak yargılanıyordu. 4 yıl tutuklu yargılanan Fatih Derdiyok, 2011 yılında tahliye olmuştu.

Fatih Derdiyok, Ergenekon davasında, "Silahlı terör örgütüne yardım etmek" ve "Genel güvenliği kasten tehlikeye sokma" suçlarından beraat etmiş, "Tehlikeli maddeleri izinsiz bulundurma" suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası ile 2 bin lira adli para cezası almıştı.
Son Güncelleme: 09.12.2014 21:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.