Erzurum'da 708 köy ve 123 mezranın yolu ulaşıma kapalı

11 Şubat 2012 Cumartesi 10:30
Erzurum'da 708 köy ve 123 mezranın yolu ulaşıma kapalı






ERZURUM (CİHAN)- Erzurum'da 708 köy, 123 mezra yolu kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı.
Sibirya üzerinden gelen soğuk ve kar yağışlı hava Doğu Anadolu Bölgesi etkisini sürdürmeye devam ediyor. Erzurum'da 708 köy ve 123 mezranın yolu kar ve tipi nedeniyle kapandı. Kar yağışının dün akşam saatlerinde etkisini yitirmesiyle kapalı köy yollarını açmak için İl Özel İdaresi ekipleri yoğun bir çalışma başlattı.
Karayolları Bölge Müdürlüğü ekipleri ise şehirlerarası karayollarında buzlanmalara karşı tuzlama ve kar küreme çalışması başlattı. Erzurum Büyükşehir ve ilçe belediyeleri de ana caddeler ile kaldırım ve sokaklarda kar temizleme çalışmasına hız verdi.
Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, bölgede en düşük hava sıcaklığı gece eksi 23 derece ile Ağrı'da ölçüldü. Bölge illerinde gece en düşük hava sıcaklıkları şöyle: Erzurum eksi 15, Erzincan eksi 11, Kars eksi 10, Iğdır eksi 5, Ardahan eksi 22 ve Bayburt eksi 21.
Kar kalınlıkları ile santimetre olarak Ağrı 100, Erzurum 42, Erzincan 7, Kars 66, Iğdır 6, Ağrı 30 ve Bayburt 31.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.