FETÖ kumpasının mağduru pilotlar: TSK çağırdı hepsi göreve koştu

Türk Hava Kuvvetleri'nin en gözde pilot adayları FETÖ'cü hain yapılanmanın medya uzantısıyla geçtiğimiz yıllarda adeta linç edilerek TSK'dan uzaklaştırıldı. Yeni dönemde bu vahim hata telafi edilirken göreve çağrılan 1040 pilot adayından 976'sı mazeretsiz geri döndü.

07 Ocak 2017 Cumartesi 05:27
FETÖ kumpasının mağduru pilotlar: TSK çağırdı hepsi göreve koştu






FETÖ kumpasının mağduru pilotlar: TSK çağırdı hepsi göreve koştu

Haklarında uydurma iddialarla ordudan atıldılar, sahte raporlarla "Uçamazsın" diyerek Hava Harp Okulu son sınıfından kovuldular. Dönemin medya organlarında kimi Balyoz, kimi Ergenekon'cu yaftasıyla adeta linç edildi. Dünyanın en iyi savaş pilotları, pilot adayları FETÖ'cü cuntanın sivil uzantıları tarafından kurulan kumpaslarla adeta aile hayatlarıyla birlikte ezilip atılmak istendi. İstifa edenler, ordudan atılanlar sivil hayatta el üstünde tutuldu. Hemen hemen hepsi pilot olarak hava yolu şirketlerinde çok iyi maaşla iş buldu.



Gerçek darbeciler, su katılmamış vatan hainleri ortaya çıkınca, TSK onları yeniden göreve çağırdı. 1040 pilot adayından 976'sı hiç bir mazeret ileri sürmeden koşa koşa geldi. İhanet suçlamasında da kaçmadılar, FETÖ'cü hainler gibi sıvışıp ortadan toz olmak, ABD, Almanya, Belçika gibi ülkelerin verdiği birkaç bin dolarlık maaşa tenezzül etmeden üniformalarını geri istediler. İşte o kahramanların yüreklere su serpen geri dönüş hikayesi

Gazete Habertürk'ten Bülent Aydemir'in haberine göre son 3 yılda pilot kadrosunun yarısını kaybeden Türk Hava Kuvvetleri, Genelkurmay'ın FETÖ'cü darbe girişiminin ardından aldığı kararla yeniden güç kazanıyor.

Geçtiğimiz dönemde FETÖ kumpaslarının mağduru olmuş 1040 pilot adayına yapılan çağrı sonrası rekor başvuru geldi. Çağrıya olumlu yanıt veren 976 pilot adayından 831’i ilk testleri başarıyla geçti

15 Temmuz darbe girişimiyle ağır darbelerden birini alan Türk Hava Kuvvetleri, en hızlı şekilde yaralarını sardığı gibi üstlendiği terörle mücadele ve sınır ötesi operasyon görevlerini başarıyla sürdürebilmek için yeni projeleri hayata geçiriyor. İdeal savaş pilotu oranını yakalayabilmek için FETÖ’nün kumpaslarına kurban gitmiş pilotlar ve özel sektördeki jet pilotları vatan-görev bilinciyle geri dönüyorlar. Hükümet, bu hafta çıkması beklenen kararname ile hizmet alımı yoluyla özel sektörden 40 savaş pilotunu daha transfer edecek. İşte detaylar:

SAVAŞ PİLOTU ADAYLARININ YÜZDE 40’I GİTTİ

2013’te Türk Hava Kuvvetleri’ndeki savaş pilotlarının zorunlu hizmet süresinin 18 yıldan 10 yıla düşürülmesiyle 286 pilot ayrılıp özel sektöre geçti. 15 Temmuz darbe girişimiyle birlikte, darbe soruşturması kapsamında 500’ün üzerinde pilot daha atıldı. İdeali yakalamaya çalışan THK’da pilotların yüzde 40’ı darbe girişiminden sonra gitti. Hava Kuvvetleri 1600 olan pilot rezervinin yarısını kaybetti. Toplam 800 pilot ayrıldı veya atıldı. 1 koltuğa 1.5 olması gereken ideal pilot sayısından uzaklaşıldı, bir koltuğa 0.8 ortalamaya düşüldü.

MAZERETSİZ GERİ DÖNDÜLER

Son 10 yılda FETÖ kumpasıyla, kriterleri taşımadıkları gerekçesiyle veya ‘uçuşa elverişsiz” raporu verilerek elenen ve uçuş eğitimlerine alınmayan 1040 pilot adayına çağrı yapıldı. Bu çağrıya 976 pilot adayı başvurdu. 831 kişi sağlık, yeterlilik testlerini ve G kuvveti testini geçti. Bunların, 300’lü gruplar halinde eğitimlerine başladı. 15 Temmuz’dan sonra özel havayolu şirketlerinde çalışan, THK’dan ayrılmış 20 pilot geri döndü, savaş uçağı uçurmaya hazır hale getirildi. 20’si de bu hafta eğitimlere başlıyor.

YENİ KHK ÇIKIYOR

Bu hafta çıkması beklenen KHK ile hizmet satın alımı yoluyla 40 pilotun daha dönüşü sağlanacak. Özel havayolu firmaları ile görüşmeler yapıldı. Pilotlara, “Gel, 4 yıllık sözleşme yapalım. THK’da uçucu olarak, eğitmen olarak görev yap” denildi. 4 yıllık sözleşme sonunda pilot isterse TSK’da sürekli kalabilecek ya da özel havayolu firmasına geri dönebilecek. Özel sektörde aldıkları ücretlerde bir kayıp yaşamayacaklar. Sivilde geçirdikleri süre de terfilerinden sayılacak ve rütbelerini de geri alacaklar. Bu pilotlar, ihtiyaç olduğunda muharip görev alacaklar. Aynı zamanda, kararnamesi daha önce çıkarılan rezerv pilot kapsamında da değerlendirilecekler; gerekirse rezerv pilotların eğitiminde eğitmen olarak kullanılacaklar. Rezerv pilot uygulaması yönetmeliği çalışmaları da bitmek üzere. Bu konuda Seferberlik Kanunu’nda da hüküm bulunuyor. Rezerv pilot uygulamasında, iki yılda bir, 5 gün Hava Kuvvetleri’ne gelip eğitim alacak olan pilotlar, sonra sivildeki görevlerine geri dönecekler. İhtiyaç duyulması halinde göreve çağrılacaklar.

Hava Kuvvetleri, dış kaynaktan pilot subay, muvazzaf subay ve astsubay temini konusunda da çalışmalar yürütüyor. Bu kapsamda 400 subay, 1900 astsubay alımı planlanıyor.

GÖREVLER DE SORUMLUKLARI DA ARTTI

15 Temmuz öncesine göre Türk Hava Kuvvetleri’nin terörle mücadele operasyonları yüzde 30, Suriye’de koalisyonla müşterek veya milli operasyonlardaki görev uçuşları yüzde 40 oranında arttı. ABD’den sonra bölgede en fazla operasyon uçuşunu Türk Hava Kuvvetleri yapıyor. Operasyon bölgelerinde pilot sıkıntısı yaşanmıyor. 24 saat devriye uçuşu ve LANTIRN filolarında 1 koltuğa 2 pilot ortalaması korunuyor. Türk Hava Kuvvetleri 2018’de NATO standardı olan 1 koltuğa 1.5 oranına, 2022’de ise 1 koltuğa 2 pilota ulaşmayı hedefliyor.

‘Savaşan Kartallar’, 5 alanda kendilerine verilen görevleri yerine getiriyor:

1- Terörle mücadele operasyonları eksiksiz ve aralıksız sürüyor.

2- Suriye’de çokuluslu koalisyon kapsamında ve milli yeteneklerle operasyonel uçuşlar yapılıyor.

3- NATO misyonu kapsamında sınır güvenliğini sağlamak üzere 5 noktada gece-gündüz, 24 saat esasına dayalı hudut güvenliği uçuşları aksatılmadan yapılıyor.

4- Çiğli’deki eğitim tesisinin, pilot üretim kapasitesi 2 katına çıkarıldı.

5- Türk Hava Kuvvetleri’nin yetenek, imkân ve kabiliyetlerini, caydırıcı gücünü koruma ve itibarını iade etme konusunda çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.