Fırat Kalkanı'ndan yürekleri yakan haber

Suriye’nin kuzeyinde başlatılan ‘Fırat Kalkanı’ operasyonunda meydana gelen patlama sonucu yaralanan ve tedavi altına alınan 2 asker daha şehit oldu.

20 Eylül 2016 Salı 11:52
Fırat Kalkanı'ndan yürekleri yakan haber






 Suriyenin kuzeyinde başlatılan ‘Fırat Kalkanıoperasyonunda meydana gelen patlamada yaralanan ve tedavi altına alınan 2 asker daha şehit oldu. Şehit askerlerin cenazeleri Gaziantep Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılırken, harekatta böylece şehit olan asker sayısı 10'a yükselmiş oldu.

TSK tarafından geçen 24 Ağustos'ta Suriye'nin Cerablus kentinin terör örgütü DAEŞ'ten temizlenmesi ve sınır güvenliğinin sağlanması için başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı'nda bugün 2 asker daha şehit oldu. 

TSK'dan yapılan açıklamada, iki bölgenin daha ele geçirildiği duyuruldu.

ABD ve Rusya'nın imzaladığı ateşkes, bu ateşkesin ardından yaşanan sözlü kavga, ABD'nin Esed'i vurması, Rusya'nın BMGK'yı acil toplantıya çağırması gibi gelişmeler tartışılırken, Fırat Kalkanı'nda bugün en etkili taarruzlardan biri gerçekleştirildi.
Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye'de muhalifler tarafından sürdürülen Fırat Kalkanı harekatının 28'nci gününde; 75 DAEŞ hedefine 289 fırtına mermisi atıldığını belirterek, harekatın başından beri 764 hedefe 3 bin 159 atım yapıldığını bildirdi. TSK'dan yapılan açıklamada, ayrıca toplam kontrol altına alınan alanın yaklaşık 900 kilometrekareye ulaştığı kaydedildi.
Toplam kontrol altına alınan alanın yaklaşık 900 kilometrekareye ulaştığı bildirilen açıklamada, ateş destek vasıtaları tarafından tespit edilen 75 DAEŞ hedefine 289 fırtına mermisi atıldığı belirtildi. Harekatın başından beri 764 hedefe 3 bin 159 atım yapıldığı vurgulandı.
Son Güncelleme: 20.09.2016 12:33
Anahtar Kelimeler:
şehitSuriyeFırat Kalkanı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.