'Gezmeye gidiyoruz' diye hastaneye götürdüğü annesine böbreğini verdi

05 Aralık 2012 Çarşamba 11:53
'Gezmeye gidiyoruz' diye hastaneye götürdüğü annesine böbreğini verdi






ANTALYA (CİHAN)- Böbrek yetmezliği çeken annesine bağışta bulunmak isteyen Doktor Tülay Kulak, nakil için annesini ikna edemeyince ilginç bir yönteme başvurdu. Kulak, annesini Antalya´ya gezmeye gidiyoruz. diyerek hastaneye götürdü ve nakil olmasını sağladı.

Konya´da eşi Hilmi Kulak ile yaşayan Zeynep Kulak´a (68) 8 ay önce böbrek yetmezliği teşhisi konuldu. Kızı da doktor olan Kulak, bir süre diyalize girdi. Ancak doktorları yaşaması için böbrek nakli olması gerektiğini söyledi. Bunun üzerine İstanbul Üniversitesi Mediko Sosyal Birimi´nde aile hekimi olarak çalışan Tülay Kulak, annesine gönüllü olarak böbreğinin birini vermeye razı oldu. Ancak anne Kulak, Çocuğumu yarım bırakmak istemiyorum. diyerek nakil kızının böbreğini istemedi. Annesini ikna etmek için 7 ay uğraşan Tülay Kulak, son çare olarak Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Organ Nakli Merkezi´ne başvurdu. Buradaki doktorlarla konuşan Tülay, annesini Antalya gezmeye gidelim. Orada kontrollerini de yaptırırız. diyerek Antalya´ya getirdi. Hastanede doktorlar tarafından ikna edilen anne Kulak, gerekli tetkiklerin yapılmasının ardından ameliyata alındı. Zeynep Kulak, Prof. Dr. Alper Demirbaş ve ekibi tarafından yapılan başarılı ameliyatla sağlığına kavuştu.

Annesini ikna etmenin 7 ayını aldığını söyleyen Doktor Tülay Kulak, kendisinin doktor olması nedeniyle annesine organ bağışının önemini sürekli anlattığını kaydetti. Herkese bağışta bulunmaları için tavsiyede bulunduğunu belirten Kulak, kendisinin böyle bir durumla karşılaşınca da tereddüt etmeden bağışta bulunduğunu aktardı. Annesinin kendisine bir şey olmasından endişe ettiğini, bu yüzden de böbreğini istemediğini anlatan Tülay, Annem benden böbrek almak istemedi. Beni yarım bırakacağını düşünüyordu. Nasıl ikna edebilir diye düşünürken 'gezmeye gidelim' diyerek Antalya´ya getirdim. Burada hastanedeki doktorlar annemi ikna ettiler ve ameliyata aldılar. Şimdi sağlığı çok iyi. dedi.

Zeynep Kulak da kızının sayesinde tekrar hayata bağlandığını söyledi. Kızının sağlığına bir şey olmasından endişe ettiği için nakil olmak istemediğini belirten Kulak, Kızıma kıyamadım. İleride bir şey olursa diye korktum. Ama beni gezmeye götürüyoruz diye tongaya düşürüp buraya getirdiler. Doktorlar ikna etti, kendimi ameliyatta buldum. Nakil olacağını bilsem gelmezdim. ifadelerini kullandı. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.