Karaman sapığına 5 asır ceza; Mahmeke acımadı

Karaman'da Ensar Vakfı'na ait yurtlarda kalan 10 erkek çocuğuna cinsel istismarda bulunan Muharrem B'nin davası sonuclandı. Mahkeme sapkın öğretmene 508 yıl hapis cezası verdi.

20 Nisan 2016 Çarşamba 18:46
Karaman sapığına 5 asır ceza; Mahmeke acımadı






Karaman sapığına 5 asır ceza; Mahmeke acımadı


Türkiye'yi sarsan Karaman sapığına mahkeme benzer eylemlere emsal niteliği taşıyacak en ağır cezayı verdi. Ensar Vakfı'nın da adının karıştırıldığı cinsel istismar davasında sanık Muharrem B'ye toplamda 508 yıl 3 ay hapis cezası verildi.


Karaman'da 10 erkek öğrenciye "cinsel istismarda" bulunduğu iddiasıyla tutuklanan 54 yaşındaki öğretmen Muharrem Büyüktürk'ün yargılandığı davanın ilk duruşması karar çıktı. Sanık Muharrem B.'ye toplamda 508 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Karaman'da 10 erkek çocuğa tecavüz suçlamasıyla yargılanan, iddianamede 'eşcinselim' diyen Muharrem B. mahkemede çark etmiş, suçu çocukların üzerine atmıştı. Muharrem B., "Polisler beni kandırdı. Çocuklar kendi aralarında yaptıklarını benim üzerime atıyorlar." demişti.

KALKANLI KORUMA ALTINDA CEZAEVİ ARACINA BİNDİRİLDİ

Karaman Ağır Ceza Mahkemesi'nde 508 yıl 3 ay hapse çarptırılan Muharrem Büyüktürk, kararın ardından adliye binasından cezaevi aracına kadar jandarma ve polislerin kalkanları eşliğinde götürüldü. Muharrem Büyüktürk, sıkı güvenlik önlemleri altında yeniden Ereğli Cezaevi'ne konuldu.

BARO BAŞKANI: EKSİKLİK VARSA TEMYİZE GİDECEĞİZ

Mağdur 10 çocuktan 5'inin avukatlığını üstlenen Karaman Baro Başkanı Oktay Yılmaz, sanık Muharrem Büyüktürk'ün aldığı cezanın bekledikleri düzeyde bir ceza olduğunu ve sanığın indirim almadığını belirtti. Yılmaz, mahkeme kararını yazılı olarak aldıktan sonra eksiklik var ise kararı temyize götüreceklerini belirtti.
Oktay Yılmaz, davanın genişletilmesiyle ilgilide ''Müdahil avukatlar davanın vakıf, dernek, Valilik ve Milli Eğitim olarak genişletilmesi gerektiğini belirtti. Ancak bu talep, reddedildi. Sivil toplum kuruluşlarını Ensar Vakfı ve KAİMDER hakkında suç duyurusu var. Bu adli süreç devam ediyor'' dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık da, olayın gerçekleştiği Ensar Vakfı ve KAİMDER ile ilgili her hangi bir işlemin yapılmadığını hatırlatarak, ''Bu dernek ve vakıflarla ilgili soruşturmanın genişletilmesi kabul edilmedi. Onlarında sorumlu olduğu düşünüyoruz. Bu yurtlar yasaya aykırı olarak açılmıştır. Bu yapılar illegal yapılardır. Denetleme yapılmamıştır. Türkiye bu yapıda illegal denetlenmeyen yapı varsa bir envanteri çıkartılmalıdır'' dedi.




 
Son Güncelleme: 20.04.2016 19:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.