Karayılan ve Bayık'ın telsizleri sustu; Ölüm emri veremiyorlar

Örgütün özellikle Hakkari Irak Suriye üçgeninde yer alan önemli sığınakları ve kış üslenme bölgeleri tamamen vuruldu. PKK'nın ana telsiz yayını belli aralıklarla Türkiye'deki militanlarına ulaşmaya çalışıyor..

10 Kasım 2015 Salı 12:03
Karayılan ve Bayık'ın telsizleri sustu; Ölüm emri veremiyorlar






Karayılan ve Bayık'ın telsizleri sustu; Ölüm emri veremiyorlar


Terör örgütü PKK'ya yönelik son 40 günlük operasyonlarda, örgütü ana komuta telsizi tamamen çöktü. Örgütün özellikle Hakkari Irak Suriye üçgeninde yer alan önemli sığınakları ve kış üslenme bölgeleri tamamen vuruldu. PKK'nın ana telsiz yayını belli aralıklarla Türkiye'deki militanlarına ulaşmaya çalışsa da, özellikle Murat Karayılan ve Cemil Bayık'ın kullandığı telsiz kodlarından günlerdir yayın yapılamıyor. Her iki teröristin de nerede olduğu tam olarak bilinmiyor.

ÜST DÜZEY YÖNETİM HEDEF ALINDI

Görese Dağı'na operasyon başladı, 1'i üst düzey 4 PKK'lı öldürüldü. Üst üste darbe alan Kandil'de ise telsizler sustu.

 
Hakkâri Dağlıca kırsalında terör örgütü PKK'nın "nefes borusu" konumundaki Oramar Tepesi'ni temizleyen Türk Silahlı Kuvvetleri, örgüte Görese Dağı'nda da büyük darbe vurdu.

Diyarbakır ile Erzincan arasında kalan, Erzincan'ın Arıcak ilçe kırsalındaki Görese'de 3 gün süren operasyonda 1'i üst düzey 4 PKK'lı öldürüldü.


Öldürülen teröristlerden birinin de örgütün bombacısı olduğu öğrenildi. Operasyonda çok sayıda mağara, sığınak, el yapımı bomba, silah ve mühimmat ele geçirildi.

AĞIR KAYIPLAR VERDİ

Operasyona ilişkin açıklama yapan Diyarbakır Valiliği, yapılan arazi taramasında örgüte ait mezarlık çevresinde de 14 ayrı noktada bomba düzeneklerinin ele geçirdiğini duyurdu.

Açıklamada örgüte ait izinsiz-kaçak yapıların da tamamen yıkıldığı aktarıldı. Operasyonlarda 1 asker şehit olmuş, 1 asker de yaralanmıştı.


İki ismin nerede olduğu konusunda belirsizlik devam ediyor. Örgütün bu kararı yıllardır "girilmez" denilen Buzul Dağı, İkiyaka, Doski Vadisi operasyonları sonrası geldi.

1 Kasım'dan itibaren örgütün ana karargâhı Kandil'deki "roj" kodlu ana telsiz de sessizliğe gömüldü. Diyarbakır Silvan'daki operasyonda 2 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi.


Lice'de terör örgütü işbirlikçisi şüpheli, üzerindeki tabanca, şarjör ve 3 fişekle yakalandı. Bir teröristin gözaltına alındığı Şırnak'ta ayrıca PKK'dan kaçan 10 terörist güvenlik güçlerine teslim oldu.



Son Güncelleme: 10.11.2015 12:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.