Kaymakam Geyim uçuş seferlerinin artırılmasını istiyor

12 Aralık 2012 Çarşamba 15:54
Kaymakam Geyim uçuş seferlerinin artırılmasını istiyor






AMASYA (CİHAN)- Amasya´nın Merzifon Kaymakamı Mehmet Fatih Geyim, Merzifon Havaalanı'ndan kalkan uçakların yüzde 75 dolulukla sefer yaptığını belirterek, Merzifon-İstanbul uçak seferlerinin artırılmasını istedi.

Havalalanından haftanın her günü İstanbul-Merzifon seferlerinin karşılıklı olarak gerçekleştirildiğini ifade eden Geyim, Merzifon Askeri Havaalanı 2008 yılının Haziran ayında sivil uçuşlara açıldı ve 2011 yılında havaalanı serbest meydan statüsüne kavuşturuldu. İstanbul, Ankara, Samsun ve yollarının kavşak noktasında olan Merzifon kara ulaşımında cazibe merkezi durumundayken, ilçedeki askeri havaalanının gerekli düzenlemelerin yapılmasının ardından sivil uçuşlara açılmasıyla da ulaşım konusunda tercih edilen bir yer haline geldi. dedi.

Havalimanına Merzifon halkının yanı sıra Tokat, Çorum halkının da rağbet gösterdiğine dikkat çeken Geyim, şöyle devam etti; Amasya-Merzifon Havaalanı yaklaşık beş yıl içerisinde yüzde 75 doluluk oranına ulaştı. Rakamlar gösteriyor ki, tarife sefer sayısının artması ve uçuşların aynı gün içerisinde karşılıklı olarak gerçekleştirilmesi yolcu sayısını artırdı. Geyim, gerekli çalışmalar tamamlandıktan sonra, Merzifon-İzmir seferlerinin de yapılacağını sözlerine ekledi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.