Konukoğlu: Şoför iyi olursa arabayı götürür, bizim şoförümüz iyi

04 Aralık 2012 Salı 10:33
Konukoğlu: Şoför iyi olursa arabayı götürür, bizim şoförümüz iyi






BURSA (CİHAN)- SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdükadir Konukoğlu, Ekonominin iyi gitmesi şoför meselesi. Şoför arabayı iyi götürürse, bu gider. Sayın başbakanımız bu konuda hakikaten bırakın Türkiye´yi, bölgenin lideri olma yolunda. dedi.

TÜGİAD'ın aralık ayı toplantısına konuk olan Abdulkadir Konukoğlu, gazetecilere ekonomik gelişmeleri değerlendirdi.

Suriye'deki iç savaşın etkileri hakkındaki görüşlerini aktaran Konukoğlu, Suriye´deki olaylar, Gaziantep´i ve çevredeki illeri ekonomi yönden etkiledi. Ama genel bakarsak, şu anda Gaziantep esnafı Suriye´deki olaylara bakmadan yatırımına devam ediyor. Yani bu konuyla ilgili tedirginlik yok. Ufak tefek bazı fevri olaylar kamplarda oluyor. Zaman zaman top mermisi düşüyor ama bizimkiler hemen karşılık veriyorlar. Tedirgin olacak bir durum yok. Türkiye olarak Suriye´ye 2 milyar dolar bir ihracatımız var. Gaziantep´in ise 80 milyon dolar bir ihracatı var. Onlar da belirli dövizi bize bırakıyor. Türkiye de bunun iki katını Suriye´de yapıyordu. Biz onlara daha fazla para götürüyoruz. Irak´taki ve o bölgedeki ihracatlarda belirli durmalar var. Mesela çimento sektöründe Suriye ile işbirlikleri durdu. Küçük esnaf ilk zamanda bundan etkilendi ama şu an hiçbir sıkıntı yok. Korkacak bir durum söz konusu değil.

ŞOFÖRÜMÜZ İYİ
Türkiye ekonomisinin 2012´deki durumunu değerlendiren Konukoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan´ı 'şoför'e benzetti. Konukoğlu, şöyle devam etti: Bu iş şoför meselesi. Şoför arabayı iyi götürürse, bu gider. Sayın başbakanımız bu konuda hakikaten bırakın Türkiye´yi bölgenin lideri olma yolunda. Bunu kabul etmek durumundayız. Mesela Gaziantep olarak 598 milyon dolar ihracatı sadece bu ay yaptık. 6 milyar doları geçeceğiz. Bu seviyelere gelebilmek hakikaten başarı. Bunun sebebi de Gaziantep´e yatırımların fazla olmasıdır.Bursa´nın arkasından geliyoruz ama Bursa´ya ulaşamayız.

Bir gazetecinin terör olaylarına rağmen işadamlarının Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne yaptığı yatırımın yeterli olup olmadığı yönündeki sorusunu cevaplandıran Abdülkadir Konjkoğlu, terör belasından kurtulmak istediklerini söyledi.

Konukoğlu, Prensip olarak ilk yatırımlarımızı kendi bölgelerimize yapıyoruz. Ondan sonraki yatırımlarımızı başka illere yapıyoruz. Bu yıl içinde Bursa´ya çok büyük yatırımlarınız oldu. Özel sektör evvela hesabına ve kitabına iyi bakmalı. Şu anda verilen teşvikler çok güzel. Bunun yanında terör belasının da bu memlekette azalması lazım. Oradaki güven ortamı olmadığı sürece yatırımcı sayısı az oluyor. diye konuştu.

İHRACAT HEDEFLERİNİ YAKALARIZ

Türkiye´nin 2023 vizyonunu da değerlendiren Konukoğlu, 150 milyar dolarlık ihracat hedefine de bir dönem kimsenin
inanmadığını hatırlattı. Konukoğlu, şunları kaydetti: Ama biz buna kasımda ulaştık. Nasıl oldu? Eğer bu hedefi kafanızda oluşturmazsanız bu iş gerçekleşmez. Biz buna ulaşacağız. Gaziantep kendisine 30 milyar dolar hedef koydu. Buna da ulaşacağız. Ulaşamamak demek sanayiden çekilmek demektir. Türkiye için 50 milyar doları geçemez dediler, 150 milyon doları geçtik. Türkiye ihracatçısı dişini sıktı, ihracatına dayandı ve bunu başardı. Dünyadaki krize rağmen bu ihracat hedefine ulaştı. Bunu yapan bir Türkiye niçin 2023 hedefine ulaşmasın. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.