Lahey Türk İslam Vakfı'na yapılan bombalı saldırıya tepkiler sürüyor

20 Kasım 2012 Salı 16:06
Lahey Türk İslam Vakfı'na yapılan bombalı saldırıya tepkiler sürüyor






AMSTERDAM (CİHAN)- Hollanda Türk Federasyonu'na bağlı Lahey Türk İslam Vakfı'nı hedef alan bombalı ve molotof kokteylli saldırıya tepkiler sürüyor. Türk İslam Vakfı yöneticilerinden Şakir Avcı, Lahey'de 12 yıldır aktif olan derneğin, 350 üyesi ile çok yönlü faaliyetler sürdürdüğünü ve kimse ile sorunları olmadığını söyledi.

Son saldırının bu yıl içinde yapılan üçüncü saldırı olduğunu kaydeden Avcı, kesinlikle tahriklere kapılmayacaklarını ifade etti. Daha önceki saldırılarda derneğin camına el yapımı bomba yerleştirildiğini anlatan Şakir Avcı, herhangi bir can kaybının yaşanmadığını söyledi.

Lahey polisi tarafından yapılan incelemeler devam ederken, saldırının henüz hangi amaç ve kimler tarafından yapıldığı belirlenemedi. Yetkili kurumlar ile irtibata geçilerek olayın en kısa zamanda aydınlığa kavuşması ve önlemlerin alınması için temasların sürdürüldüğü ifade edildi.

Lahey Türk İslam Vakfı'na yapılan bu saldırılardan iki hafta önce, Hollanda Türk Federasyonu'na bağlı Schiedam Türk Kültür Derneği ve Rotterdam Versam Derneğine de benzer saldırıların düzenlendiği belirtildi. Bu saldırılarda aynı şekilde yalnızca maddi hasara yol açarken, can kaybının olmadığı ifade edildi.

Hollanda Türk Federasyonu ise saldırılar ile ilgili yaptığı açıklamada, Teşkilatlarımıza gerçekleştirilen bu saldırılar sadece Türkleri hedef almakla sınırlı kalmamakta, aynı zamanda yerel halkın da huzurunu bozmayı hedeflemektedir. Hollanda Türk Federasyonu hiçbir zaman tahriklere kapılmadı ve bu daima böyle olacaktır. Kuruluşlarımız bulundukları bölgelerin huzurunu, güvenliğini, birlik ve beraberliğini korumak adına azimli bir şekilde üzerine düşeni yapmayı sürdürecektir. denildi.

Rotterdam Başkonsolosu Togan Oral is saldırıları üzüntü ile karşıladıklarını; Hollandalı yetkililer ile olayın yakından takipçisi olacaklarını ifade etti. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.