Liseli öğrencilerden Nusaybin'de polislere moral yemeği

Terörle mücadele eden güvenlik güçlerine Sivas'tan moral desteği. Liseli öğrenciler Sivas mutafağına özgü yemekleri Nusaybin'de görev yapan polis memurlarına gönderiyor.

12 Mayıs 2016 Perşembe 15:00
Liseli öğrencilerden Nusaybin'de polislere moral yemeği






Liseli öğrencilerden Nusaybin'de polislere moral yemeği

Terörle mücadelede görev alan asker ve polislere yurdun dört bir yanından mektup yağmuru devam ederken bu kez de Sivaslı öğrenciler polisler için Sivas mutfağının ünlü yemeklerini göndermeye başladı. Mustafa Kemal Atatürk Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerinin düzenlediği etkinlikte paketlenen yemeklerin ilk bölümü Nusaybin'e doğru yola çıktı bile

Sivas'ta Mustafa Kemal Atatürk Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri, Güneydoğu'da terörle mücadele eden özel harekat polislerine Sivas'a özgü yöresel yemeklerden gönderdi.

Mustafa Kemal Atatürk Sağlık Meslek Lisesi 12'inci sınıf öğrencisi Ayşenur Aydeniz, Mardin'in Nusaybin ilçesinde terörle mücadele eden özel harekat polisi amcasının yöresel yemekleri özlediğini belirterek okulda bir kampanya başlatmak istedi. Okul yönetiminden de destek alan Aydeniz, sınıf arkadaşları Süleyman Kurt, Kübra Akdağ ve Büşra Avcı'nın yardımıyla bu projesini hayata geçirdi.

Okuldaki öğrencilerin anneleri tarafından hazırlanan yöresel yemekler, bugün okul bahçesinde toplanarak Nusaybin'e gönderilmek üzere özel bir araca yüklendi. Öğrencilerin, polislere moral vermek amacıyla yazdığı mektuplar hazırlanan kolilerin içine konuldu. Düzenlenen törende konuşan Okul Müdürü Savaş Korkmaz, şöyle dedi:

"Sosyal yardımlaşma ve dayanışma kulübümüzün yaklaşık 2 hafta önce bir toplantısı olmuştu. Öğrencilerimizden Ayşenur'da bu toplantıya katılarak Nusaybin'de görev yapan güvenlik görevlilerimizin, oradaki Sivaslı hemşehrilerimizin istek ve taleplerine dile getirdi. Çok duygusal bir ambians yaşadık o anda. Yöresel yemeklerimizi özlediklerini ifade ettiklerinde böyle bir çalışma yapabilir miyiz diye düşündük. Ve Ayşenur da bunun öncüsü olacağını ifade etti. Ardından öğrencilerimiz, velilerimiz ve öğretmenlerimizin katılımıyla son derece güzel bir çalışma yaptık. Annelerimiz yöresel yemeklerimizi evde yaparak özel kaplara koydular. Ve bugün itibariyle paketlenerek özel araçla gönderilecek. Nusaybin'de görev yapan güvenlik görevlilerimizin yüzlerinde bir an tebessüm uyandırabilirsek çok büyük mutluluk duyacağız."

Ayşenur Aydeniz ise, Nusaybin'de görev yapan amcasına neler istediklerini, nelere ihtiyaç duyduklarını ve neleri özlediklerini sorduklarını vurgularken, "O da Sivas'ın yöresel yemekleri özlediklerini söyledi. Bunun üzerine okulda başlattığımız kampanyayla, onlara ulaştırmak üzere yöresel yemekleri yaptık. Benim için çok gurur verici bir olaydı. İyi ki böyle bir kampanya başlatmışız" dedi.
Yemeklerin yüklendiği araç, Türk bayraklarıyla süslenerek Nusaybin'e gitmek üzere yola çıktı.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.