Mardin'de şehitler için taziye çadırında hatim

Mardin'de geçtiğimiz günlerde şehit düşen 3'ü asker, 2'si polis toplam 5 güvenlik görevlisi için kurulan taziye çadırının son gününde hatim indirilerek, yemekli mevlit verildi.

07 Mart 2016 Pazartesi 15:47
Mardin'de şehitler için taziye çadırında hatim






Mardin'de şehitler için taziye çadırında hatim



Dargeçit ile Nusaybin İlçesi'nde PKK'lıların düzenlediği saldırılarda şehit olan Üsteğmen Emrah Şahin, Astsubay Abdil Kadir Çelik, Uzman Çavuş Mehmet Karadal, polis memurları Ercan Günay ve Murat Dündar için kurulan taziye çadırının 3'üncü gününde mevlit okutuldu. Taziyenin son gününde, kentteki esnaf ve vatandaşlarca sosyal medya üzerinden duyurusu yapılan, 'Şehidim için hatim ve mevlit' etkinliği, Yenişehir Mahallesi'ndeki boş arazide, daha önce kurulan taziye çadırında gerçekleştirildi. Etkinlikte, Fuat Yağcı Camii imamı Hasan Yenigün tarafından mevlit okundu, hatim duası yapıldı.

Müftülük görevlilerince okunan Kuran'ı Kerim sırasında bazı vatandaşlar gözyaşlarına hakim olamadı. Mevlit programından sonra yaklaşık 1000 kişiye geleneklere uygun olarak kavrulmuş et ve pilav ikram edildi.

Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak ve Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, mevlide katılanları kapıda karşılayarak, onlarla birlikte mevlit yemeği yedi. Vali Koçak, Mardin halkının şehitlerine gösterdiği sahiplenmeden duygulandığını belirterek, şöyle dedi:

"Bu şahadetler bizi üzüyor, canımızı yakıyor. Ancak bu bilinmelidir ki, bu topraklarda barış ve huzur ancak birbirimize kenetlenmemizle hakim olur. Kurduğumuz bu taziye çadırında halkımızın şehitlerine olan aidiyeti, bağını gösterdi. Bütün Mardinliler'e bu anlamda teşekkür ediyorum. Mardin halkı güzel günümüzde olduğu gibi, acı günümüzde de yanımızda olduğunu gösterdi. Halkımızın bu çadıra olan ilgisi, teröre verilen en güzel cevap oldu. Mardin şehidine nasıl sahip çıktığını herkese gösterdi. Sizlerin duası ve Rabbim'in yardımıyla biz bugünleri de atlatacağız. Bu organizasyonda emeği geçen bütün Mardinliler'e ve şu an burada bulunsun bulunmasın bütün hatimlerde katkıda bulunanlara şehitlerimizin yakınları adına teşekkür ediyorum."

Şehitler için kurulan taziye çadırına gelenler, buradaki imamlar eşliğinde dua ederken, geleneklere uygun olarak mırra olarak adlandırılan acı kahve ikramı yapıldı.

DARGEÇİT VE NUSAYBİN SALDIRISI

Mardin'in Dargeçit ilçesine sızmaya çalışan bir grup PKK'lı tarafından saldırıya uğrayan Üsteğmen Emrah Şahin, Astsubay Abdulkadir Çelik ve Uzman Çavuş Mehmet Karadal açılan ilk ateşte şehid olmuştu. Nusaybin İlçesi'nde de PKK'lıların Bölge Trafik İstasyonu ile lojmanlarına en az 1 ton bomba yüklü araçla düzenlediği intihar saldırısında polis memurları Ercan Günay ile Murat Dündar, şehit olmuş, aralarında sivil ve polis ailelerinin de olduğu toplam 53 kişi de yaralanmıştı.
Son Güncelleme: 07.03.2016 15:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.