Operasyon'da son durum, gözaltılar ve son durum

İstanbul merkezli "paralel yapı" operasyonu çerçevesindeki soruşturmada aralarında polis ve medya çalışanlarının da bulunduğu 32 kişi hakkında gözaltı kararı bulunduğu bildirildi.

14 Aralık 2014 Pazar 11:39
Operasyon'da son durum, gözaltılar ve son durum






Operasyon'da son durum, gözaltılar ve son durum

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar  Bürosu savcılarından Hasan Yılmaz tarafından yürütülen soruşturmada, hakkında gözaltı kararı bulunanlar arasında Sungurlar dizisinin yapımcısı Salih Asan, Sungurlar dizisinin yönetmeni Engin Koç, Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, gazeteci Nuh Gönültaş, Tek Türkiye dizisinin senaristi Ali Kara, eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Tufan Ergüder bulunuyor. 
Şüphelilerin tamamının evinde veya  iş yerlerinde arama kararının bulunduğu belirtildi. Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın şüpheliler hakkında, "Türkiye Cumhuriyeti devleti egemenliğini ele geçirmek amacıyla baskı, yıldırma ve tehdit yöntemlerini kullanıp, örgütsel yapı oluşturarak, bu yapılanma altında iftira, kişi hürriyetinden yoksun kılma ve belgede sahtecilik suçları" yönünden işlem yapacağı öğrenildi.

Soruşturmanın, 2009 yılında El Kaide ile bağlantılı oldukları iddiasıyla önderliğini "Molla Muhammed" olarak bilinen Mehmet Doğan'ın yaptığı ve "Tahşiyeciler" olarak adlandırılan gruba düzenlenen operasyonu da kapsadığı olduğu öğrenildi.

Gözaltı kararı verilen bazı şüphelilerin, dizi film üzerinden "Tahşiyeciler" hakkında "suç ve delil uydurdukları'' gerekçesiyle operasyon başlatıldığı belirtildi.

Daha önce emniyetteki "paralel yapı" soruşturmasında tutuklanan 5 polis hakkında bu operasyon kapsamında da işlem yapılacağı öğrenildi. Bu kişiler, tutuklu bulundukları Silivri Cezaevi'nden adliyeye getirilecek.

23 KİŞİ GÖZALTINDA

İstanbul merkezli "paralel yapı" operasyonu kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan 32 kişiden 23'ünün gözaltına alındığı bildirildi. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen operasyon kapsamında, aralarında medya çalışanları ile 5'i tutuklu bazı polislerin bulunduğu 37 kişi hakkında soruşturma başlatıldı. Soruşturmayla ilgili hakkında gözaltı kararı bulunan 32 kişiden 23'ü, İstanbul ve bazı illerde gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alındı.

Öte yandan operasyon kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile eski Hakkari Emniyet Müdürlüğü görevlerinde bulunan Tufan Ergüder de İstanbul Emniyet Müdürlüğüne getirildi.

İlk adres Zaman Gazetesi

Paralel yapı iddialarına ilişkin operasyon kapsamında, polisler Zaman gazetesine geldi.

Günlerdir sosyal medyada konuşulan operasyon sabah erken saatlerde başladı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı polislerin ilk adresi Zaman gazetesinin Yenibosna’daki binası oldu. Polislerin, Ekrem Dumanlı hakkında gözaltı kararını tebliğ ettikleri öğrenildi.

İŞTE ARAMA KARARI:


Emniyet ekiplerinin İstanbul ve bazı illerde başlattığı 'paralel yapı' operasyonu detayları ortaya çıkmaya başladı. Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, STV Grup Başkanı Hidayet Karaca'nın da aralarında bulunduğu operasyonun arama kararı ortaya çıktı.

EMNİYETE ÇIKAN BAZI YOLLAR TRAFİĞE KAPATILDI
 
"14 aralık operasyonu" nu yürüten İstanbul Emniyet Müdürlüğü binasının çevresindeki bazı yollar araç trafiğine kapatıldı. Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesinin bulunduğu yan yollar ve Akşemsettin Caddesi kısmen trafiğe kapatıldı. Polis araçları yolun ortasına çekildi. Gelen araçlar kontrol noktalarından geri dönmek zorunda kalıyor. Çok sayıda poliste emniyet çevresinde bekliyor. Çevik kuvvet ekipleri şerit çekerek operasyonu protesto için emniyet önünde bekleyenlerin geçişine izin vermiyor.

- Sungurlar dizisinin yapımcısı Eskişehir'de gözaltına alındı


İstanbul merkezli düzenlenen "paralel yapı" operasyonu çerçevesindeki soruşturma kapsamında, Eskişehir'de 2 kişi gözaltına alındı.

Eskişehir'de sabah saatlerinde gerçekleştirilen operasyonda, kentte çekimleri süren Samanyolu TV'nin Sungurlar dizisinin yapımcısı Salih Asan ile yönetmeni Engin Koç, emniyet güçleri tarafından evlerinden alınarak, sağlık kontrolü için hastaneye götürüldü.

Koç ile Asan, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne getirildi. İfadeleri alınan Koç ve Asan, daha sonra polis tarafından İstanbul'a nakledildi.

Samanyolu televizyonu önünde toplanma


Operasyonun başlamasıyla birlikte sabah erken saatlerde Samanyolu Televizyonu önünde vatandaşlar toplanmaya başladı.

Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı ve Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca hakkında da gözaltı kararı bulunduğu öğrenildi.

Soruşturma kapsamında Tek Türkiye dizisinin senaristi Ali Kara ve bir oyucu Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne polisler nezaretinde getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi.

Ankara'da 1 polis hakkında gözaltı kararı

İstanbul merkezli düzenlenen "paralel yapı" operasyonu çerçevesindeki soruşturma kapsamında Ankara'da 1 polis hakkında gözaltı kararı olduğu, söz konusu polisin de adresinde bulunamadığı bildirildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul'daki soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan bir polisin başkentteki adresine gitti.

Zanlı'nın adresinde olmadığı tespit edildi. Emniyet mensubunun yakalanması için çalışma sürdürülüyor.

''Tahşiyeciler'' olarak bilinen kişiler için gözaltı kararı

İstanbul merkezli ''paralel yapı'' soruşturması kapsamında, 2009 yılında ''Tahşiyeciler'' olarak bilinen gruba yönelik düzenlenen operasyonda ''suç ve delil uydurdukları'' iddia edilen şüphelilerin gözaltına alınmasına karar verildiği öğrenildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından şu anda 8 kişinin gözaltına alındığı soruşturmanın detayları ortaya çıkmaya başladı.

Soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan aralarında emniyet görevlileri ve medya çalışanların da yer aldığı 30 kadar kişinin, 2009 yılında ''Tahşiyeciler'' olarak bilinen gruba yönelik düzenlenen operasyonda ''suç ve delil uydurdukları'', ''kumpas kurdukları'' iddia edildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından ''Tahşiyeciler'' olarak bilinen kişilere yönelik düzenlenen operasyonda, grubun önde gelen ismi Mehmet Doğan'ın arasında bulunduğu 11 kişi yakalanmış, tutuklanan Doğan 17 ay cezaevinde yattıktan sonra tahliye edilmişti.

''Molla Muhammet'' adıyla bilinen emekli imam Mehmet Doğan'ın, Fethullah Gülen'in bazı fikirlerine karşı çıktığı iddia edilmişti.

-Dizi yazarı Makbule Çam Alemdağ, Van'da gözaltına alındı

İstanbul merkezli "paralel yapı" operasyonu çerçevesindeki soruşturma kapsamında, Van'da bir kişi gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, dizi yazarı Makbule Çam Alemdağ'ın kent merkezindeki evine sabah saatlerinde operasyon yapıldı.

Operasyonda gözaltına alınan Alemdağ'ın, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra İstanbul'a gönderildiği öğrenildi.
Son Güncelleme: 14.12.2014 11:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.