Suriye - Türkiye sınırına S-400 üssü kuruluyor

Türkiye Rusya arasındaki kriz bölgede savaş senaryolarını güçlendiriyor. Rusya Suriye'nin hava ve füze savunma sistemlerini baştan aşağı yenileyeceğini duyurdu.

25 Kasım 2015 Çarşamba 10:58
Suriye - Türkiye sınırına S-400 üssü kuruluyor






Suriye - Türkiye sınırına S-400 üssü kuruluyor

Türkiye Rusya arasındaki kriz bölgede savaş senaryolarını güçlendiriyor. Rusya Suriye'nin hava ve füze savunma sistemlerini baştan aşağı yenileyeceğini duyurdu. Rusya'da Duma bugün olağanüstü toplanırken ülke genelinde Türk mallarına boykot çağrıları yükseliyor.
Rusya Dışişleri Bakanlığı, dün düşürülen Rus uçağı konusunda Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi'ne 'sert tepki' verildiğini duyurdu. Rusya'nın Fransa elçisi de uçaktan atlayan pilotlardan birinin Rus üssüne götürüldüğünü belirtti. Bu arada Rusya Savunma Bakanı Şoygu, lazkiye'deki Hmeymim üssüne S-400 savunma sistemi yerleştirileceğini açıkladı.

10.50 DUMA'DA BUGÜN OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI

Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma’nın Savunma Komitesi, bugün Rus uçağının düşürülmesi gündemiyle olağanüstü toplantı yapma kararı aldı.

Rusya son durum, Türk - Rus ilişkileri, Pentagon, S400, Putin

10.47 Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan bir yetkili, Moskova Büyükelçisini  geri çağırma seçeneğini değerlendirmediklerini açıkladı. Yetkili, Türkiye’den uçağın düşürülmesine ilişkin açıklama beklediklerini de söyledi.

Rusya Federasyon Konseyi Başkan Yardımcısı Umahanov, gerekirse ‘en uç önlem’ olmasına rağmen Rusya’nın Ankara Büyükelçisi'ni geri çağırabileceklerini söylemiş ve bakanlığın konuyu değerlendirmeye aldığını belirtmişti.

ŞOYGU: LAZKİYE'DEKİ ÜSSE S-400 YERLEŞTİRECEĞİZ

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Suriye'de Rus savaş uçağının düşürülmesi ardından Lazkiye'deki Hmeymim hava üssüne S-400 hava savunma sistemi yerleştirme kararı aldıklarını söyledi.
Şoygu, Savunma Bakanlığı'ndaki genel kurul toplantısında konuştu. Bir dakikalık sessizlik eylemi ile başlayan toplantının açılış konuşmasını yapan Şoygu, ''Suriye'de teröristlerin tesislerini imha etmek için görevlerini yapan arkadaşlarımız öldü'' dedi.
Rusya Genelkurmay Başkanlığı yetkilisi General Sergey Rudiskoy da dünkü açıklamasında, Suriye'de 'hava savunmasını güçlendirmek için önlemler alınacağını' söylemişti. Moskova kruvazörünün de Suriye'deki Rus uçakları için koruma sağlayacağı belirtilmişti.





Son Güncelleme: 25.11.2015 11:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.