Atatürk Havalimanı'nda silahlı saldırı; Liman araç trafiğine kapandı

Atütürk Havalimanı'nda silahlı saldırı. Motorsikletli bir şahıs havalimanı içerisinde ateş açarak kaçmak istedi. Polis halen havalimanı içerisinde saldırganın peşinde.

06 Kasım 2016 Pazar 00:20
Atatürk Havalimanı'nda silahlı saldırı; Liman araç trafiğine kapandı






Son Dakika Haberleri, Atatürk Havalimanı'nda silahlı saldırı; Liman araç trafiğine kapandı

Atatürk Havalimanı'na ana kapıdan motosikletle girdikten sonra havaya ateş açıp kaçan kişiyi yakalamak için havalimanı araç giriş-çıkış trafiğine kapandı.

Saldırı sonrası havalimanı etrafında görev yapan polis ekipleri alarma geçirildi. Halen saldırganın havalimanı içerisinde olduğu bildiriliyor.

Üç ay önce havalimanı girişine konulan araç X-Ray sisteminin arızalı olduğunun ortaya çıkmasından sonra gerçekleşen silahlı saldırının nedeni henüz bilinmiyor.

Polis, uçuş için gelen vatandaşları araçlardan indirerek havalimanına alıyor. Limanın metro girişlerinde güvenlik önlemi artırıldı, çıkışlarda ise yoğun arama var.

SALDIRGANLAR YAKALANDI

Atatürk Havalimanı'nda polisin dur ihtarına uymayan motosikletli iki kişi ile ekipler arasında kovalamaca yaşandı. Yaşanan kovalamaca sonucunda şüpheli iki şahsın etkisiz hale getirilerek gözaltına alındığı öğrenildi. Yaşanan olay nedeniyle Atatür Havalimanı giriş ve çıkışlara kapatıldı.

ŞAHISLAR ALKOLLÜ, TERÖR BAĞLANTISI YOK

İstanbul Valiliği’nden Atatürk havalimanı'nda havaya ateş açılmasına ilişkin açıklama yapıldı.
Açıklamada “Bu gece Atatürk Hava Limanında dur ikazına uymayan motosikletli 2 kişi polisimizce havaya ateş edilmek suretiyle durdurularak yakalanmıştır. İlk incelemede şahısların üzerinde herhangi bir silah veya patlayıcı madde bulunmamıştır. Hava limanı yolcu giriş ve çıkışlarına açıktır” denildi.

Atatürk Havalimanı ana girişinde uygulama yapan polis ekipleri, bugün saat 00.30 sıralarında üzerinde iki kişinin bulunduğu motosikleti durdurmak istedi. Motosiklet sürücüsü, durmayıp hızla havalimanına doğru ilerleyince polis ekipleri havaya uyarı ateş açtı. Şüphelilerden biri uyarı ateşinin ardından yakalanırken, diğeri ise motosikleti bırakıp havalimanı iç hatlar terminali otoparkına kaçtı. Olayın ardından havalimanı araç trafiğine kapatılırken, bölgeye özel harekat polisleri sevk edildi. Yapılan çalışmalar sonucu diğer şüpheli de kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı.

BİR SURİYE UYRUKLU, DİĞERİ TÜRK

İki şüpheli, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Şüphelilerden birinin Tokat nüfusuna kayıtlı olduğu belirtilirken, diğerinin ise Suriye uyruklu olduğu bildirildi. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

VALİ ŞAHİN'DEN AÇIKLAMA

Olayın ardından İstanbul Valisi Vasip Şahin, Twitter'den açıklama yaptı. Şahin açıklmasında, "Bu gece Atatürk Hava Limanında dur ikazına uymayan motosikletli 2 kişi polisimizce havaya ateş edilmek suretiyle durdurularak yakalanmıştır. İlk incelemede şahısların üzerinde herhangi bir silah veya patlayıcı madde bulunmamıştır. Hava limanı yolcu giriş ve çıkışlarına açıktır. Vatandaşlarımızın bunun dışındaki bilgilere itibar etmemelerini rica ediyorum.

OLAY ÇOK YÖNLÜ SORUŞTURULUYOR

Atatürk Havalimanı girişinde polisin 'Dur' ikazına uymayan motosikletli 2 kişi havaya açılan ateş sonrasında yapılan operasyonla yakalandı. Olay, 00.30 sıralarında Atatürk Havalimanı girişinde bulunan uygulama noktasında meydana geldi. İddiaya göre, havalimanı girişinde görev yapan polis ekipleri üzerinde iki kişinin bulunduğu bir motosikleti durdurarak incelemek istedi. Motosiklet sürücüsü, polisin dur ihtarına uymayarak havalimanı istikametine kaçmaya çalıştı. Bu sırada uygulama noktasında ki polis ekipleri havaya uyarı ateş açarak şüphelilerin peşine düştü. Ekipler önlem için havalimanı araç giriş-çıkış trafiğini durdurdu. Yaşanan olayla ilgili Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ile Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekiplerine bilgi verildi.

BİRİ YAKALANDI, DİĞERİ 2 SAAT SONRA YAKALANDI

Şüphelilerden biri havaya açılan uyarı ateşleri sebebiyle motosikletten inerek teslim oldu. Diğer şüpheliyse motosikletle kaçmaya devam etti. Kısa süre kaçan şüpheli motosikleti bırakıp yaya olarak iç hatlar terminali otoparkına girdi. Polis ekipleri motosikleti bırakıp kaçan şüpheliyi yaklaşık 2 saat süren çalışma sonucunda yakaladı.

BIÇAK VE ELEKTROŞOK CİHAZI BULUNDU

Şüphelilerin terk edip kaçtığı motosiklette de Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri inceleme yaptı. Bomba imha uzmanı, motosikletin selesini fünye ile kontrollü olarak patlattı. Olay yeri inceleme ekipleri motosikletin selesinde bıçak ve elektroşok cihazı buldu.

HIRSIZLIKTAN KAYDI BULUNDU

Polis ekipleri şüphelilerle ilgili yaptığı detaylı incelemede şüphelilerin herhangi bir terör olayıyla bağlantılarının bulunmadığını belirledi. Ekipler şüphelilerin 22 yaşındaki Suriye uyruklu Muhammed H.H. ve hırsızlık suçundan 5 kaydı bulunan Mecnun K. olduğunu tespit etti. Polis ekipleri gözaltına alınan şüphelilerin aşırı derecede alkollü olduğunu ve havaya açılan uyarı ateşinden korkarak kaçtıklarını öne sürdü.

THY: SEFERLERİMİZ NORMAL OLARAK YAPILMAKTADIR

Atatürk Havalimanı'ndaki olaya ilişkin Türk Hava Yolları'ndan açıklama geldi. Açıklamada, 'Atatürk Havalimanı çıkışlı tüm seferlerimiz normal olarak yapılmaktadır' ifadelerine yer verildi.
Son Güncelleme: 06.11.2016 03:39
Anahtar Kelimeler:
Son Dakika Haberleri
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hasan saglam 2016-11-06 02:03:19

ipini koparanın altında motor var polis ne yapsın her gece istanbul ara sokaklarındra bu hayvanlar halkı uykusuz bırakıyor biraz denetim yapılsa hepsi ruhsatsız ehliyetsiz bazıları çalıntı