Babasına en güçlü bombayı göndermiş; Bombacı evlat sorgulanıyor

İstanbul Maltepe'de meydana gelen bombalı saldırının faili hayırsız evlat A.K.'nin bubi tuzaklı patlayıcı için askeri birliklerde zorlukla bulunan RDX bombayı nasıl temin ettiği araştırılıyor. NATO ülkeleri ve ABD ordusunda kullanılan RDX tipi patlayıcı daha önce terör örgütü PKK'nın da eline geçmişti.

16 Kasım 2016 Çarşamba 20:27
Babasına en güçlü bombayı göndermiş; Bombacı evlat sorgulanıyor






Babasına en güçlü bombayı göndermiş; Bombacı evlat sorgulanıyor

Babasına kurye kılığına girip "Maria'nın selamı var" diyerek bombalı paket götüren hayırsız evlat A.K'nin sorgusu devam ediyor. Osman Kurdaş'ın ağır yaralandığı bombalı saldırı sonrası, hastanede yakayı ele veren A.K.'nin kullandığı RDX tipi patlayıcıyı nereden ve nasıl temin ettiği polis tarafından araştırılıyor. Polis terör örgütlerinin bulmak için yoğun çaba harcadağı RDX plastik patlayıcının Osman Kurdaş'a yönelik saldırıda kullanıldığını tespit etmişti. Bubi tuzağıyla güçlendirilen bomba ilk kez böyle bir eylemde ortaya çıktı.

BABASINI BUBİ TUZAKLI RDX BOMBA İLE VURDU


Maltepe'de işadamı Osman Kurdaş'a oğlu tarafından gönderilen bombalı pakette plastik patlayıcıların en güçlüsü "RDX" kullanıldığı belirlendi. Pakete ayrıca bubi tuzaklı bir ateşleyicinin yerleştirildiği tespit edildi.
Maltepe'de 2 gün önce bir şirket binasına özel kurye ile gönderilen bombalı kargo paketinin patlamasıyla, şirket ortaklarından ve genel müdür Osman Kurdaş ağır yaralandı. Şirketin CEO'su ve kurucu ortaklarından Şahnur Agaik ve Sevgi Özlem ise saldırıyı hafif yaralı olarak atlattı.

3 GÖRGÜ TANIĞI TEŞHİS ETTİ

İşyerine bombalı paketi götürdüğü iddiasıyla patlamada kolu kopan Osman Kurdaş'ın oğlu A.K. gözaltına alınmıştı. Yazılımcı olan A.K.'nin İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğündeki sorgusu devam ediyor. Polis, A.K.'nin patlayıcıyı nereden temin ettiğini sorarken, şüphelinin ise susma hakkını kullandığı öğrenildi. Babası Osman Kurdaş'a bombalı paketi neden götürdüğünü ve paket içerisine konulan plastik patlayıcı RDX'i nereden temin ettiği sorulan A.K.'nın sorulara cevap vermediği öğrenildi.

A.K.'nın olay günü başında kaskla bindiği iki taksinin şoförü ile babasının işyerine yakın bir yerde beklediği sırada onu fark eden bir kişi, şüpheliyi teşhis etti.

EN GÜÇLÜ PLASTİK PATLAYICI

Şüpheli A.K.'nin emniyetteki sorgusu devam ederken, olayda kullanılan patlayıcının türü belirlendi. İstanbul Polis Kriminal Laboratuvarı'nda yapılan incelemelerde, A.K. tarafından gönderildiği ileri sürülen bombalı pakette, plastik patlayıcı sınıfının en güçlüsü olan RDX'in kullanıldığı belirlendi. Ayrıca bomha imha ekipleri de yaptıkları incelemede, bombalı paketin kapağına yerleştirilen bubi ateşleyici düzeneğiyle bombanın patladığını belirledi. A.K., RDX'i nereden temin ettiği araştırılıyor.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.