Maltepe'de patlama: Bombalı paketi oğlu göndermiş

Maltepe'de dün meydana gelen şiddetli patlamanın faili yakalandı. GSD şirketinin genel merkezini hedef alan bombalı paketi kurye kılığında getiren kişinin, şirketin Genel Müdürü Osman Özdemir Kurdaş'ın oğlunun getriddiği ortaya çıktı. Kurdaş, ODTÜ eski rektörlerinden ve maliye eski bakanlarından Kemal Kurdaş'ın oğlu olarak biliniyor.

15 Kasım 2016 Salı 01:30
Maltepe'de patlama: Bombalı paketi oğlu göndermiş







Maltepe'de patlama: Bombalı paketi oğlu göndermiş

İstanbul Maltepe'de dün öğle saatlerinde meydana gelen patlamanın sırrı çözüldü. 2 kişinin ağır, 3 kişinin yaralandığı bombalı paket tuzağını, eski maliye bakanlarından ve ODTÜ'nün 3. rektörü Kemal Kurdaş'ın torunu kurdu. Genel Sistem Dizayn (GSD) şirketinin genel merkezine motorsikletli kurye kılığında getiren kişinin kimliği polisi şaşkına çevirdi.  Bombalı paketin hedefi ise, şirketin genel müdürü Osman Özdemir Kurdaş vardı. Kurdaş'a gönderilen bombalı paketi hazırlayan ve kurye kılığında getiren kişi ise Osman Özdemir Kurdaş'ın öz oğlu A.C.K.'dan başkası değildi.

BİNA ŞİDDETLİ PATLAMA İLE SARSILDI


Patlamada ilk belirlemelere göre 2'si ağır 3 kişi yaralandı. Olay sonrası gözaltına alınan kişinin ağır yaralanan Osman Kurdaş'ın oğlu olduğu öğrenildi
Maltepe'de bir şirkette yaşanan patlamada kargo paketini teslim eden kişi gözaltına alındı.


Gözaltına alınan şahsın patlamada ağır yaralanan Osman Özdemir Kurdaş'ın oğlu olduğu belirendi.
Maltepe'de Genel Sistem Dizayn (GSD) isimli şirkete gelen kargo paketi patlamış, olayda 1'i ağır 3 kişi yaralanmıştı.

Olaya ilişkin soruşturma başlatan polis, patlamaya yol açan kargoyu getiren ve güvenlik kameralarına yansıyan şahsın yakalanması için çalışma başlattı.

Yapılan çalışma sonucu kargoyu getiren şüphelinin A.C.K. olduğunu belirleyen polis, zanlının yakalanması için çalışma başlattı.

Zanlının Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde olduğunu belirleyen polis, zanlıyı burada gözaltına aldı.

Gözaltına alınan şüphelinin olayda ağır yaralanan GSD Genel Müdürü Osman Özdemir Kurdaş'ın oğlu, eski Maliye Bakanı ve ODTÜ'nün ilk rektörlerinden Kemal Kurdaş'ın torunu olduğu öğrenildi.



PATLAMADA KOLU KOPTU, HASTANEDE YOĞUN BAKIMDA

Oğlunun bombalı saldırısı sırasında ağır yaralanan GSD firmasının ortaklarından olan Genel Müdür Osman Özdemir Kurdaş ağır, şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Şahnur Agaik ve şirket çalışanı Sevgi Özcan ise hafif yaralandı.

Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ameliyata alınan Kurdaş’ın yüzünden yaralandığı ve sol kolunun koptuğu, durumunun da ağır olduğu belirtildi.

GÖRGÜ GÜVENLIKÇİ ANLATTI: MARİNA'NIN SELAMI VAR

İfadesine başvurulan güvenlik görevlisi ise paketi getiren kuryenin başındaki kaskı çıkarmadan kendisine, “Marina’nın selamı var" dediği duyuldu.

Bu paketi gönderip Osman Kurdaş’a elden teslim edilmesini istedi” dediğini, paketi 4’üncü kata şirket çalışanı Sevgi Özcan’ın götürdüğünü anlattı.

Güvenlik görevlisinin ifadesi üzerine polis kuryenin kimliğini belirlemek için araştırma başlattı.

HASTANEDE BABASINI ZİYARETE GİTMİŞ!

İncelenen güvenlik kamerası kayıtlarından, patlamaya neden olan paketi Osman Özdemir Kurdaş’ın yazılım mühendisi oğlu A.K.’nın “kurye kılığında” getirdiği şüphesi üzerine, A.K. babasının tedavi gördüğü Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gözaltına alındı.


 
Son Güncelleme: 15.11.2016 08:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.