Diyarbakır'da bombalı saldırı: Şehitler var

Terör örgütü PKK, HDP'ye yönelik gece yarısı operasyonun ardından Diyarbakır Bağlar'da bombalı saldırı düzenledi. İlk gelen bilgilere göre saldırı sırasında aralarında ağır yaralı çocuklarında bulunduğu 30'dan fazla yaralı var. Bakan Bozdağ, kalleş saldırı sırasında şehitlerin olduğunu açıkladı. Saldırının üzerinden 4 saat sonra açıklama yapan Başbakan Binali Yıldırım, 2'si polis 8 kişinin can verdiğini duyurdu

04 Kasım 2016 Cuma 07:46
Diyarbakır'da  bombalı saldırı: Şehitler var






Diyarbakır'da patlama; 100'den fazla yaralı var

PKK'lı teröristler, HDP'ye yönelim operasyonların ardından şehirde karışıklık çıkarmak için provakatif saldırılara yöneldi. Diyarbakır'ın merkez Bağlar İlçesi'nde sabah saatlerinde büyük bir patlama meydana geldi. Saldırı sırasında 30'dan fazla yaralı var. Emniyet Ek Binası yakında meydana gelen patlama sonrası bölge tamamen abluka altına alındı. Saldırı sonrası teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada da yaralananların olduğu bildiriliyor. Saldırı sırasında yaralanan 100'ün üzerinde vatandaştan 93'ü taburcu oldu. 2'si polis, 1'i teknisyen 5 vatanşımız şehit düştü.

POLİS VE SİVİL ŞEHİTLER VAR

Patlama sonrası canlı yayında konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ "Malesef polis ve sivil şehitlerimiz var" dedi.

Patlamanın üzerinden yarım saatten fazla zaman geçmesine rağmen hala ambulanslar hastanelere yaralı taşıyor.

Saldırı sonrası çok sayıda ev ve işyerinin zarar gördüğü öğrenildi. CNNTürk canlı yayınına katılan bir muhabir yaralı sayısının 100'den fazla olduğunu iddia etti. Resmi kaynaklar bu sayıyıy henüz teyid etmedi.



CEZAEVİ YAKININDA MEYDANA GELDİ

Bu sabah Diyarbakır'daki patlamanın Diyarbakır E Tipi Cezaevi'ne yaklaşık 200 metre uzaklıkta bulunan, daha önce polis okulu olarak kullanılan Emniyet Müdürlüğü binasının olduğu yerde meydana geldiği belirtildi. Patlamanın şiddetiyle çevredeki binaların bazıları hasar gördü.

DİYARBAKIR VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Diyarbakır Valiliği'nden Bağlar'daki bombalı araçlı saldıraya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"04.11.2016 Cuma günü saat 08.00 sıralarında İlimiz Bağlar İlçesinde bulunan Aydın Arslan Bulvarı’nda Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binasına yakın bir noktada, sivil vatandaşlarımızın ve öğrencilerin yoğun olarak bulunduğu bir bölgede, bölücü terör örgütü mensuplarınca bomba yüklü araçla yapıldığı değerlendirilen bir patlama meydana gelmiştir.

Patlamayla ilgili olarak kamuoyuna ilerleyen saatlerde daha ayrıntılı bilgiler verilecektir. Yaralılar hastanelere intikal ettirilmiş olup, tedavilerine başlanmıştır.

Birlik ve beraberliğe daha fazla ihtiyaç duyulan böyle günlerde, haklımızın sağduyuyla hareket etmesi ve yapılan resmi açıklamalara itibar etmesi büyük önem arz etmektedir."

GEÇİCİ YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

Radyo Televizyon Üst Kurulu, Başbakanlığın yazısı ile Diyarbakır Bağlar'daki patlamaya ilişkin geçici yayın yasağı getirildiğini bildirdi.

BEKİR BOZDAĞ : BAZI POLİS VE VATANDAŞLARIMIZ ŞEHİT OLDU

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Bugün Diyarbakır Bağlar'da bir aracın patlatılması sonucu pek çok vatandaşımız yaralandı. Bazı polis ve vatandaşlarımız şehit oldu. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılara da acil şifalar diliyorum. Türkiye terörle etkin bir mücadele yürütmektedir. Türkiye kadar çok geniş yelpazede terör örgütleri ile eş zamanlı mücadele ikinci bir ülke dünyada yok." dedi.
PATLAMADAN SONRA GÖZALTINDAKİLER BAŞKA YERE NAKLEDİLDİ

Diyarbakır'ın merkez Bağlar İlçesinde Aydın Arslan Bulvarında bulunan Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne yönelik saldırıra yaralananlar kentteki çeşitli hastanelere sevk edildi. Patlamanın hedefi olan Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde çeşitli suçlardan gözaltında bulunan şüphelilerin ise saldırıdan sonra Silvan yolundaki Polis Okuluna nakledildiği öğrenildi.
Patlama sonrası olay yerine çok sayıda sağlık, UMKE ve itfaiye ekipleri yönlendirilirken, yaralı sayısının fazla olmasından dolayı bazı ambulansların 4-5 yaralıyı birden taşıdıkları belirtildi. Saldırı sonrası çevre illerden de sağlık ekipleri sevk edilirken, yaralılar kentte bulunan kamu ve özel hastanelere kaldırıldı.
Saldırının bulunduğu bölgede vatandaşların yaşadığı binalarda büyük hasat meydana gelirken, bazı dükkan ve evlerde göçük oluştu. Göçük altında kalan yaralı vatandaşlar enkaz altından çıkarılırken, bölgede bazı noktalarda enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. Kentte polis olağanüstü güvenlik önlemi alırken, özellikle hastanelere giden yollar ve hastane önlerinde önlemler artırıldı. Kentte tüm sağlık çalışanları ve emniyet birimleri göreve çağrıldı.
Hastane önünde görüntü almak isteyen basın mensuplarına polis olayla ilgili yayın yasağının bulunduğu hatırlatılarak görüntü alınmasına izin verilmedi.
 

10 BİNA KULLANILAMAZ HALE GELDİ

Diyarbakır Bağlar ilçesi Emek Caddesi üzerinde bulunan Terörle Mücadele Şube ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binalarına yönelik düzenlenen bombalı araçlı saldırı sonrasında emniyet binaları ile çevredeki birçok bina kullanılmaz hale geldi. Çevrede birçok binada hasar meydana gelirken yaklaşık 10 bina kullanılamaz hale geldi. Olayın ardından bölgeye gelen polis ekipleri bölgeyi güvenlik şeritleri ile kapattı. Bölgede toplanan ve yaralıların olduğunu belirten vatandaşlar polis ekipleri ile tartışıp, ekiplere taş atmaya başladı. Grup arasında çıkan taşkınlıkta link edilmek istenen 2 kişi polis ekipleri tarafından kurtarıldı.

"GÜN DAYANIŞMA GÜNÜDÜR"

Bölgeye toplanan grup polis aracına yürümek istedi. Araçtan inen 2 polis havaya ateş açarak grubu dağıtmaya çalıştı. Ardından anons aracındaki mikrofonu eline alan bir polis, "Gün dayanışma günüdür. Lütfen el birliği ile Diyarbakır'ı hak ettiği yere taşıyalım. Biz bu günleri Allah'ın izniyle atlatacağız" anonsu yaptı. Daha sonra bir vatandaş da halkı sakinleştirmek için polisin mikrofonundan Kürtçe anons yaptı. Kürtçe anons yapan vatandaş, "Hepimizin yaralıları var, acı çekiyoruz. Hepimiz birbirimize yardımcı olmak durumundayız. Lütfen sakin olalım".

 
Son Güncelleme: 04.11.2016 11:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.